Kerékpár

Nehéz lesz Sagannal mit kezdeni, 2.62-es oddson megér egy próbát

  • Cesc18
megosztom

A szlovák klasszisnak fekszik a glasgow-i pálya, két év után ismét Európa-bajnok lehet.

Vasárnap a férfiak 224 km-es mezőnyversenyével zárul a glasgow-i országúti kerékpáros Európa-bajnokság. A pálya igazi hullámvasút, bár komoly kaptató nincs, de a 14 km-es kört 16-szor kell teljesíteniük. A befutó enyhén emelkedik, ez pedig némileg megbolondítja az esélyeket, hiszen így nem készülhetünk klasszikus mezőnyhajrára.

Ettől függetlenül természetesen a sprinterek számítanak a favoritoknak, közülük is kiemelkedik a két évvel ezelőtti bajnok Peter Sagan, akinek kifejezettek fekszik az ilyen befutó. A szlovák idén is nagyszerű szezont fut, tavasszal Párizs-Roubaix-t nyert, nemrégiben pedig a Tour de France-on hatodik alkalommal is megnyerte a zöld trikót, ezzel pedig beállította a legendás Erik Zabel rekordját. 

Jó formában van Sagan és valószínűleg már a Touron összeszedett sérüléseiből is maximálisan felépült. Nehéz lesz rajta fogást találni az utolsó km-eken, hiszen amellett, hogy emelkedik a vége még elég technikás is. 300 méterrel a cél előtt lesz egy kanyar, ami kulcsfontosságú, aki ott nincs elöl, az el is búcsúzhat a győzelemtől. Aligha Sagan lesz, aki rosszul helyezkedik, rá ugyanis ez nagyon nem jellemző. 

A szlovák a favorit, de meglehetősen erős a kihívóinak sora.

 

 

 

 

Jó lehet a végén a címvédő Alexander Kristoff is, aki a Tour utolsó szakaszán tudott diadalmaskodni. Odaérhet Greg van Avermaet és John Degelkolb is. A németre különösen érdemes lesz odafigyelni, mert a TDF-on kiváló formát mutatott és ő is szereti, ha kicsit emelkedik. Elia Viviani nevét találjuk még a favoritok között, de vele mi kevésbé számolnánk, neki inkább síkon egy kevésbé technikás befutó esetében lenne jó sansza. 

Ezekkel a tippekkel érdemes próbálkozni:

Eb, mezőnyverseny     
  • Sagan nyer @ 2.62
  • H2H: Viviani-Kristoff - V @ 2.20
  • H2H: Degenkolb-Blythe - H @ 1.40
megosztom