NB I

Szerintünk erre érdemes fogadni a Vidi-Lokin

megosztom

Trükkös meccs lett a Vidi-Lokiból a meccs kezdési időpontjának változása miatt. Ezt próbáljuk meg kihasználni.

Zsinórban tizenegyedjére is legyőzheti a Vidi a Lokit. - Fotó: molvidi.hu

Az NB I negyedik fordulójának rangadóját, vagyis a Vidi-Debrecen meccset úgy volt, hogy szombaton rendezik, azonban a székesfehérváriak kérésére egy nappal korábbra hozták a találkozót, így pedig már más a leányzó fekvése az esélyeket illetően.

1x2     
MOL Vidi FC Döntetlen Debrecen
1.99 3.19 4.23

Kedden Malmőben volt jelenése Marko Nikolics együttesének, ahol nagyon értékes, 1-1-es döntetlent ért el, vagyis a magyar bajnok remek pozícióból várja a BL-visszavágót, tehát megérte elhalasztani a Mezőkövesd elleni bajnokit egy hete. A svédek elleni második felvonást jövő kedden rendezik, ám egy újabb halasztás már nem fért volna bele a pakliba, így a Loki elleni meccset egy nappal hamarabb, pénteken rendezik.

A szombati meccsen egyértelműen a vendégekre lett volna érdemes fogadni (persze hendikeppel megtámogatva), hiszen az esetben borítékolható lett volna, hogy Nikolics mester a tartalékosabbnál is tartalékosabb kezdőt rak fel a pályára. Azonban a pénteki mérkőzés egyértelműen a hazaiak előnyére válhat.

Vélhetően ugyan egy-két játékosának pihenőt ad Nikolics pénteken, azonban érdemes figyelembe venni azt, hogy

a Ludogorec elleni, idegenbeli kezdőcsapat és a rá pár napra rendezett Paks elleni bajnoki kezdőjében mindössze négy helyen volt változás.

Marko helyett Stefan Scsepovics, Huszti Szabolcs helyett Danko Lazovics, Paulo Vinicius helyett Tamás Krisztián, míg Stopira helyett Pátkai Máté kezdett - némi szerkezeti változtatással megspékelve. 

Arról nem is beszélve, hogy most is napra pontosan ugyanannyi a különbség a bajnoki és a BL-meccsek között.

Mindemellett fontos kiemelni, hogy az NB I szintjéhez képest abszolút nem lett gyengébb a Vidi a a tolnaiak elleni meccset is dominálta, azonban egy rossz bírói ítélet miatt a három pontból csak egy lett a fehérváriaké.

A pénteki ütközet miatt a Lokinál menet közben át kellett tervezni a hetet, a keret is szűkebb a szokásosnál, hiszen sérültek is vannak a csapatnál. Tomas Kosicky és Ferenczi János már felépült, de egyik futballista sincs százszázalékos állapotban, míg Könyves Norbert, Haris Tabakovic, Alekszandar Jovanovics és Bényei Balázs még hetekig nem áll Herczeg András rendelkezésére. Igaz, ezen játékosok idén még nem szerepeltek a DVSC-ben, ám ha egészségesek lennének, többen is a kezdőcsapatban kapnának helyet.

A Loki jól rajtolt, hiszen kétszer nyert, egyszer döntetlent játszott, négy gólt rúgott, s mindössze egyet kapott. Azonban olyan kaliberű csapattal, mint a Vidi még nem találkozott, ráadásul a Puskás Akadémiát félig-meddig szerencsével gyűrte le, a Mezőkövesd ellen pedig a hajrában egyenlített, míg a Diósgyőr az egyik potenciális kiesőjelölt. A hajdúságiaknak ráadásul nagyon nem megy az utóbbi években a Videoton ellen, hiszen

a felek legutóbbi 10 (!) egymás elleni bajnoki mérkőzését rendre a székesfehérvári csapat nyerte meg.

Mivel a szezon elején járunk, szerintünk Marko Nikolics ezúttal sem forgatja fel túlságosan együttesét, vagyis a Vidi minőségibb kezdőcsapattal futhat ki a Pancho Aréna gyepére, mint a Debrecen. Az otthoni környezet mellett, a Paks elleni botlás, illetve az elmúlt évek egymás elleni eredményei is a hazaiak felé billentik a mérleg nyelvét, s ilyen oddson egyértelmű, hogy a Vidiben van az érték BL-meccs ide, BL-meccs oda.

 

  • Tipp: Vidi @ 1.99    
[2808912] 2018-08-11 18:00:00 Videoton FC - Debrecenx;

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti!

megosztom