Atlétikai Eb

Nem kevés pénzt fizet Baji győzelme

  • Cesc18
megosztom

A magyar klasszis nem számít favoritnak, de az outsiderek közül az egyik legveszélyesebb.

Péntek este a berlini atlétikai Európa-bajnokság egyik legfontosabb magyar érdekeltségű számára kerül sor, a 110 méteres gátfutásra, amelyben Baji Balázs éremesélyesként várja a rajtot. Egyszerű dolga azonban nem lesz a tavalyi londoni világbajnokságon bronzot nyerő békéscsabai klasszisunknak, hiszen szokás szerint rettentően sűrű a mezőny.

Baji tavaly hatalmas bravúrral nyert bronzérmet Londonban. - Fotó: MTI

"Az orosz Subenkov kiemelkedik az mezőnyből, de szerintem ő nem simán nyerni akar, hanem az Európa-csúcs a célja. Ehhez viszont kockáztatnia kell, s ő is hibázhat. Mellette ott van a spanyol Ortega és a francia Lagarde, mindketten remek időket értek el. Az olasz Pozzi vagy a ciprusi Trajkovic szintén bármikor képes egy jó futásra, s a német Traber is várhatóan jó lesz hazai pályán. De ide sorolom magamat is" - nyilatkozott az MTI-nek a világbajnoki bronzérmes sprinter. Hozzátette, úgy érzi, a szezon elejéhez képest felfelé ível a formája.

Az országos bajnokságon és a Gyulai Memorialon találtam rá a formámra, utóbbi versenyen 13.27-tel értem el idei legjobbamat. Remélem, ennél tudok majd jobbat, erre kell a csúcsformát ráépíteni. 

- fogalmazott Baji. Kiemelte, az edzések mennyiségét, intenzitását is úgy tervezték, hogy az Eb-n legyen a legjobb formában. "Az elmúlt évek szép sikerei után nyilván a közvélemény és magam is éremben reménykedem. De ez nem lehet alapelvárás, főleg gáton, ahol sok a hibázási lehetőség. Minden verseny más, de igaz, maradéktalanul én is az éremmel lennék elégedett"

Baji negyedik kiemeltként csak este csatlakozik a küzdelmekhez, de nem került rossz elődöntős futamba, hiszen nem kell extra a döntőhöz, ha megközelíti a legjobbját, akkor Pascal Martinot-Lagarde-dal kéz a kézben mehetnek tovább.

Ha a favoritok hozzák magukat, akkor kemény dió lesz ebben a mezőnyben érmet nyerni, és szinte biztosan erős idő kell majd. Fogadás szempontjából is rettentően lutri, pláne így, hogy csak az elődöntőben csatlakozik be Baji. 

Papíron Subenkov és Ortega más dimenzió, Lagarde pedig júliusban futotta az idei két legjobb idejét, tehát esélyes, hogy jó formát fog mutatni Berlinben is. Úgy véljük tehát, hogy az éremhez vagy extra kell Bajitól vagy valamelyik esélyes gyengébb telejsítménye. Ugyanakkor ez az a szám, ahol rettentően könnyű hibázni, főleg, ha döntőről van szó. 

Az állami irodában arra, hogy az első négy között végez a magyar 2.35-ös oddsot adnak, a 4-8. helyezésre 2.50-et, míg arra, hogy nem jut döntőbe 3.30-as oddson fogadhatunk. 
 

Te milyen eredményt vársz Bajitól?

 

Ki nyeri a férfi 110 gátat?
    
Sergey Shubenkov 1.20
Orlando Ortega 7.00
Pascal Martinot-Lagarde 11.00
Andrew Pozzi 21.00
Garfield Darien 21.00
Baji Balázs 26.00
megosztom