Darts

Egy laza kombival indítanánk a szombatot

megosztom

A melbourne-i Darts Masters negyeddöntőjében a világranglista első két helyezettjének győzelmére fogadunk.

Különösebb meglepetés nélkül ért véget a Melbourne Darts Masters 2018 első játéknapja, bár az ausztrál Kyle Anderson búcsúja Damont Heta ellenében több, mint ötszörös pénzt ért a fogadóknak. Rajta kívül azonban minden nagymenő hozta a kötelezőt, Michael van Gerwen 112-es, Gary Anderson pedig 108-as átlaggal lépte le aktuális ellenfelét, Simon Whitlock pedig megmutatta Corey Cadbey-nek, hogy azért még ő az első számú ausztrál dartsos.

Magyar idő szerint szombat délelőtt a negyeddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek, ebben a szakaszban pedig a szokásoknak megfelelően igazi csemegék várnak majd ránk.

A napot majd Gary Anderson és a meglepetésember Heta meccse nyitja, de túl sok izgalomra azért nem kell számítani, hiszen 1.02-re adják a bukik a skót sikerét, a hazai versenyzőtől már négy leg megszerzése is szép eredmény lenne a számok alapján.

A második meccs már jóval keményebbnek ígérkezik, hiszen a két angol topjátékos, Rob Cross és Michael Smith áll a tábla elé. Smith az Auckland Mastersen nagy meglepetésre már az első napon elhasalt, de saját bevallása szerint kicsinálta magát az edzéseken és a pihenésre nem fordított időt, mostanra viszont már újra összeállt minden. Ez nem túl jó hír a világbajnok számára, hiszen legutóbbi randevújukat Kínában Smith nagyon simán behúzta, ha pedig Cross ismét vacakolni fog a kiszállózással, akkor Smith azt ki is fogja használni. Ezzel együtt nálunk ez a meccs túl kockázatos, így jobb békén hagyni és csupán élvezni a játékot.

MVG-t aligha állítja meg Whitlock

A "maradék" két meccsben viszont látunk fantáziát, így egy kettes kötéssel meg is próbálkozunk. A felvezetőben is írtuk, hogy Michael van Gerwen egészen brutális formában dobált pénteken, a 112-es átlaga pedig egy üzenet is a riválisok felé. Szemmel láthatóan MvG-t nagyon megérintette, hogy a World Matchplay-en már az első kanyarban kizúgott, hiszen múlt héten tükörsimán gázolt át a mezőnyön Aucklandben, és nem vitás, hogy ez a célja Melbourne-ben is. A holland ellenfele Simon Whitlock lesz, aki ugyan rutinos harcos, de Gerwen ellen nagyon nem megy neki, utoljára 5 éve győzte le a világelsőt, a legutóbbi három meccsükön viszont összesen három leget fogott meg.

Whitlocknak minimum 98-100-as átlagra lenne szüksége ahhoz, hogy megszorítsa MvG-t, de azért ez nem mindig jön össze neki, ellenben Gerwennél ez "alapjáratnak" számít, szóval egy 10 nyert legre menő meccsen megszavazzuk a bizalmat a "kopasznak".

A kombink másik eseménye a Peter Wright - Raymond van Barneveld ütközet. Kétségtelen, hogy ez lesz a játéknap rangadója, de a pénteken látottak alapján egyetértünk a fogadóirodákkal és mi is a skót klasszist favorizáljuk. Barney nagyon haloványan játszott pénteken, szerencséjére azonban egy 82,84-es átlag is elég volt a viszonylag ismeretlen O'Donell elleni 6-4-es győzelemhez. Ez a hatkörös játék azonban Wright ellen biztosan kevés lesz, hiszen a skót jó formában van, az év eleji nehézségek egyre távolodnak, ezzel párhuzamosan a játéka is egyre jobb lesz. Wright pénteken 99.10-es átlaggal 6-0-s győzelmet aratott, nincs tehát miért tartania Barney-től.

A rutinos holland ugyan a nagy ellenfelek ellen rendre felszívja magát, de a legszűkebb elit ellen egyre kevesebb a sikerélménye, a hangulatingadozás pedig egyértelműen Barney játékának kárára megy.

Az első napon mutatott formák miatt megszavazzuk a bizalmat Wrigthnak, Gerwen győzelmével kombinálva egy szűk 1.70-es oddsot kapunk a bet365-nél, ahol live stream-en keresztül a mérkőzéseket is nézhetjük.

hatharom.com
Peter Wright - Raymond van Barneveld Peter Wright
Michael van Gerwen - Simon Whitlock M. van Gerwen
Odds: 1.68   
Fogadási határidő: szombat 11:00
megosztom