Atlétika

Vállalható szorzón fogadhatunk a török sprinterre

  • Cesc18
megosztom

A vb-címvédő Ramil Guliyev topfavoritként várja a csütörtök esti 200-as döntőt Berlinben, az atlétikai Eb-n.

A tavalyi londoni atlétikai világbajnokság egyik nagy bravúrját a török Ramil Guliyev jegyezte, aki 14 évnyi várakozás után szállított az Öreg kontinensnek férfi sprint aranyat - előtte a görög Konstantinos Kenteris tudott európaiként nyerni a 2001-es edmontoni vb-n. 

Guliyev felkészülése az Eb-re is prímán sikerült, hiszen júniusban és júliusban összesen három alkalommal ment be a 20 mp-es álomhatár alá, ami azért nagyon komoly teljesítmény.

Annyira, hogy a döntős mezőnyből senki más nem futott idén 20 mp alatt, nemhogy háromszor, még egyszer sem.

Rajta kívül a két brit, Adam Gemili és Nethaneel Mitchell-Blake büszkélkedhet még 20 mp alatti egyéni csúccsal, ám jelenleg nincsenek topformában és az idei legjobbjuk egyaránt 20.21. 

Jó formában van viszont a címvédő Bruno Hortelano. A spanyol két éve éppen Guliyev előtt lett Európa-bajnoka a távnak, ám akkor elegendőnek bizonyult egy 20.45-ös idő is. Ennél már ő is jóval erősebb futásokra képes, de a török volt az, aki többet fejlődött az elmúlt két évben. Hortelano még mindig üldözi a 20 mp-es határt és egyelőre csak spanyol földön tudta megközelíteni. 

Illik megemlíteni Alex Wilson nevét is, aki 20.16-tal a legjobb időt futotta az elődöntők során. Ugyanakkor ebben a futásban nem volt taktikázás, gyakorlatilag 100%-ot beleadott. Vele szemben Guliyev egy nagyon kényelmes futással ment be a döntőbe.

Látva, hogy a török mennyire nem szaggatta szét magát, simán hozhatja a 20.10 vagy még jobb időt a döntőben, ami nagy meglepetés lenne, ha nem lenne elég az aranyra. Guliyev kétségkívül a legjobb európai 200-as és ezt ma este be is bizonyíthatja. 

Atlétikai Eb, férfi 200m
hatharom.com
Ramil Guliyev nyer
bet365 @ 1.60
Fogadási határidő: 21:05
megosztom