Nemzetközi foci

A Real kapusa sikeresen elintézte, hogy mindenhol gyűlöljék

megosztom

Madridban és Londonban is a Courtois-t gyalázó kommentek vannak előtérben.

Szerda estére hivatalossá vált Thibaut Courtois átigazolása, a belga kapus hazaköltözik családjához Madridba. Ám a portás nem egykori csapatához, az Atlético Madridhoz, hanem az ősi rivális Realhoz szerződött, amely a szurkolóknál alaposan kiverte a biztosítékot.

Fotó: Facebook

A londoni fanatikusok már hetek óta szidják Courtois-t, aki többször közölte, mindenképpen távozni akar a Chelsea-től, mindegy, milyen áron. A hálóőr olyannyira kinyilvánította akaratát, hogy edzésen sem volt hajlandó megjelenni, így Abramovicsnak nem is nagyon maradt más választása, mint elengedni és a helyére megszerezni Kepa Arrizabalagaét.

A következő sárlavinára is számíthatott a 26 éves játékos, hiszen arra ő sem gondolhatott, hogy miután három évet eltöltött az Atléticónál, a Matracosok hívei majd szó nélkül hagyják, hogy a gyűlölt városi ellenséghez, a Realhoz szerződik. Az Atlético-hívek egy kupagyőzelmet követő ünnepi videóval emlékeztették Courtois-t, hogyan is vélekedett nemrégiben a Realról. A belga portás ebben a performanszban röviden arra kéri a Real-híveket, hogy "dugják seggbe magukat".

Ezek után nem kizárt, hogy új csapata szurkolói is a körmére néznek majd Courtois-nak, akit minden bizonnyal Julen Lopetegui mester a kezdő kapus szerepére szán majd.

A Real Madrid tehát végrehajtotta első igazán fontos igazolását a nyáron, ám az nagy kérdés, hogy Courtois tudja-e majd azt hozni, amit korábban az Atléticónál, illetve a Chelsea-nél. A bukmékerek mindenesetre nem rendültek meg az igazolást látván, hiszen nem módosítottak végső szorzóikon, ami a La Liga-elsőséget illeti, a Real továbbra is csak a másodhegedűs szerepet érezheti magáénak a favorit Barcelona mögött.

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnoki címet?
   
Barcelona 1.75
Real Madrid 2.50
Atlético Madrid 11.00
Valencia 101.00
megosztom