Premier League

17-szeres pénzt érne papírforma tippünk a PL-ben

megosztom

A három újoncból csupán az egyik kiesésére tippelnénk, ám egy tavalyi nagy megmenekülőt most száműzünk.

Azt követően, hogy szerdán kiveséztük a Premier League aranyesélyes csapatait, most következzenek azok, akik közel sem küzdhetnek ilyen magasztos célokért. Lássuk, a 2018/19-es szezonban mely együttesek harcolhatnak a kiesés ellen és mire éri meg pénzünket tenni!

Melyik csapat esik ki a Premier League-ből idén?
   
Cardiff City 1.66
Huddersfield 2.10
Fulham 3.00
Watford 3.00
Brighton 3.50
Burnley 3.50
Bournemouth 5.50
Newcastle 6.00
Crystal Palace 6.00
Southampton 8.00

Az oddsok alapján a bajnokságban második helyen végző, automatikusan feljutó Cardiff City lehet a legtutibb távozó, pedig a walesiek felkészülése nem sikerült rosszul. Keretük azonban kirívóan a leggyengébbnek tűnik a 20 csapatos mezőnyben, melyet kiválóan prezentál az a tény is, hogy

55 milliós csapatértékükkel csontutolsók úgy, hogy a 19. Huddersfieldnek 105 millióra taksálja értékét a Transfermarkt, míg a 18. pozícióban lévő Bournemouth-nak már 136-ra.

A keret nem elég mély, ezt magad Neil Warnock, a City rutinos mestere is beismerte. Sikerült ugyan Josh Murphyt és Bobby Reidet, két Championship-szinten remek támadót megszerezniük, ám így is híján vannak a minőségnek. A keretben kevés játékosnak van PL-rutinja, amely különösen a pálya felső harmadában okozhat problémát, ahogyan a másodosztályban is okozott. Főleg a védelmükben bízhatnak a walesiek, valamint abban, hogy három nyerhető mérkőzéssel indítanak, ám így is egyértelműnek tűnik, hogy bravúr lenne a bennmaradásuk.

Egy játékos, akire azért érdemes lesz figyelni a Cardiffból: Nathaniel Mendez-Laing - Fotó: WalesOnline

Az a bizonyos második év következik a Huddersfield Townnak, amelyet nagyon nehéz túlélni. Különösen, ha egy olyan, tavaly teljesen leírt csapatról van szó, mint a Town, ám az előzetes jóslatokra sikerült rácáfolniuk David Wagneréknek, így a második szezonjukat optimistán kezdhetik el a Terrierek.

Nyáron több játékos is érkezett, így a Monacótól Kongolo és Diakhaby összesen 30 millió euróért, ám talán a legnagyobb fogásuk, hogy sikerült megtartaniuk kapusukat, Jonas Lössl-t, illetve Erik Durmot is elhozták Dortmundból. Összességében ez a keret továbbra is a "semmi extra" kategória, és igazán ismert nevek, sztárok nélkül nehéz megragadni a PL-ben, márpedig a Huddersfield tele van középszerű és rutintalan játékosokkal. A támadójátékuk továbbra is teljesen reménytelen, márpedig 28 lőtt góllal nincs azaz isten, hogy még egyszer túléljenek egy szezont.

Oddsok alapján a tavaly playoff győztese, a Fulham áll a harmadik helyen holtversenyben a Watforddal. Ami a Darazsakat illeti, nagy volt a jövés-menés a nyáron, ám inkább gyengültek Javi Gracia fiai, mintsem erősödtek. Távozott ugyanis Richarlison és Amrabat személyében két jó támadó, míg az érkezőknél Deulofeu nevét érdemes megjegyezni.

Fotó: Evening Standard

Gera Zoltán egykori csapatánál már sokkal jobb a helyzet véleményünk szerint, a Fulham képes lehet megragadni a Premier League-ben. Már a Championship-keret és Jokanovic mester hozzáértése is sokat számíthat, de nyáron megszerezték a Nice középpályását, Serit, illetve véglegesítették Mitrovicsot, leigazolták Schürrlét, szóval a keret teljesen rendben van. A támadósorban ráadásul ott találjuk az angol futball nagy ígéretét, azt a Ryan Sessegnont, aki bármelyik poszton bevethető és vélhetően a szezon végén már egy PL-topcsapat játékosa lesz.

A két 3-szoros odds közül egyértelműen a Watford kiesése esélyesebb tipp, a londoniak kerete és minősége is elegendő arra, hogy megragadjanak a legjobbak között, de szélsőséges esetben még egy top12-t is megszavazunk Mitrovicséknak.

Végtelenül egyszerű, de hatékony volt az, amit tavaly véghez vitt a Brighton & Hove. Chris Hughton együttese nem játszik bonyolult futballt, viszont hazai pályán mindenkire veszélyes tudott lenni az előző esztendőben, ez pedig elegendőnek bizonyult a sima bennmaradáshoz. A korábbi Newcastle-mesternek szorgos nyara volt, közel 60 millió euró értékben érkeztek játékosok a csapathoz, míg igazán fontos távozó nem akadt. Mindezek fényében a B&H-ra nem tűnik value-nak a 3.50-es odds, az ír mester képes lehet ismét hozni a minimum elvárást csapatával.

Mindezek szellemében mi a papírforma forgatókönyvre voksolunk, vagyis hogy a bukik által leggyengébbnek tartott három csapat esik majd ki.

hatharom.com
Cardiff & Huddersfield & Watford esik ki
bet365 @17.00
megosztom