Bajnokok Ligája

Tutinak tűnik a Celtic sikere, de mi inkább másra fogadunk

megosztom

Hiába lesznek hiányzói a Celticnek, a skót bajnok komoly favoritnak tűnik az AEK Athén ellen.

Szerdára is maradt három darab Bajnokok Ligája selejtezős mérkőzés, közülük talán a legérdekesebb a Celtic - AEK Athén párharc, már csak azért is, mert ennek a duónak a győztese találkozik majd a Videoton-Malmö párharc nyertesével.

A glasgow-i mérkőzésen a bukmékerek egyértelműen a hazai csapat mellett tették le a voksukat, hiszen átlagosan 1.64 körül lehet a skót sikert fogadni, míg az X2-re 2.30-as szorzó körül fizetnek a legtöbb helyen.

Az biztos, hogy a Celtic Parkban egyetlen csapat számára sem könnyű az élet, így valahol érthető, hogy a bukik és a fogadók is a Kelták sikerét várják.

Az is biztos, hogy komoly előnyt jelenthet Brendan Rodgers csapata számára, hogy a skót bajnokság már elkezdődött, ráadásul a Celtic már az első körben bekapcsolódott a BL-selejtezők küzdelmeibe, vagyis közel egy hónapja már éles meccset játszik.

Ezzel szemben az AEK idáig csak barátságos meccseken tudott készülni, amely találkozókon pedig egyáltalán nem volt meggyőző.

A görögök új edzővel készültek fel a szezonra, nagy kérdés mennyit sikerült a nyáron változtatni a csapaton és ebből mit tud visszaadni a gárda a pályán. A keretet illetően két fontos hiányzója biztosan lesz a vendégeknek, hiszen az irányító Petrosz Mandaloszt és a korábbi Barca-játékos Dmitri Csigrniszkit sem nevezték a mérkőzésre.

A Celticnél érthetően bizakodva várják a mérkőzést, hiszen a skót csapat egy Rosenborg elleni idegenbeli döntetlent leszámítva az összes találkozóját megnyerte. Hazai pályán három tétmeccsen kilenc gólt szerzett idáig a zöld-fehér alakulat, szóval az önbizalom terén sem állnak rosszul, amit ki is emelt Rodgers is a meccs előtt. A Celtic legnagyobb hiányzója Moussa Dembelé lesz, aki az Alaskhert elleni odavágón dőlt ki a sorból.

Háromesélyben olvasóink 89 százaléka a Celtic győzelmét tippeli.

A játékerő, a hazai pálya valamint a közel egyhónapos előny a felkészülésben valóban azt súgja, hogy ezt a meccset a Celtic hozni tudja.

Az AEK-től inkább a biztonsági játékot várhatjuk, az EL tavalyi csoportkörében a hat meccsen öt döntetlent (!) hoztak össze a görögök, hogy aztán a legjobb 16 közé jutásért a Dinamo Kijevvel játszanak még két ikszet. (Idegenben lőtt góllal az ukránok mentek tovább).

Szóval az AEK-től a játék "ölését" várhatjuk, nem véletlen, hogy a gólok számát illetően alacsonyra húzták meg a line-okat a fogadóirodák, de az előjelek alapján a háromgólos végeredményre valóban nem mutatkozik sok esély, amelyre a Pinnacle-nél a többi irodánál jóval barátibb szorzón tudunk fogadni.

 

  • Gólok száma 2.5 gól alatt@1.67    
[2842116] 2018-08-08 20:45:00 Celtic - AEK Athensx;
megosztom