Atlétikai Eb

Döbbenetes különbség a szorzókban, dupla pénzért szavazunk bizalmat a magyar tehetségnek

  • Cesc18
megosztom

Pars Krisztián távollétében is van magyar éremesély férfi kalapácsvetésben a berlini atlétikai Európa-bajnokságon.

Hétfőn Berlinben kezdetét vette az atlétikai Európa-bajnokság, és rögtön a nyitónapon több magyar atléta is érdekelt volt, köztük Halász Bence, aki Pars Krisztián nyomdokaiba készül lépni kalapácsvetésben. A Dobó SE fiatal tehetsége számos korosztályos versenyt nyert meg és most eljött az ideje, hogy a felnőttek közt is megmutassa a tudását. 

Halász magabiztosan vette a selejtezős akadályt. - Fotó: M4 Sport

Halász nagy reményekkel érkezett Berlinbe, hiszen idén az egy egyéni csúcsát már 79.57 méterre tornázta fel, ennél nagyobbat pedig csak három atlétának sikerült dobnia. A 21 éves magyar számára a lehető legjobban indult a verseny, hiszen a túlélésről szóló selejtezőben rögtön elsőre megdobta a döntős szintet, azaz 76 métert. 

"Jól ment a mozgás a bemelegítésnél, lazának éreztem magam, de amikor szólítottak, azért megremegett a lábam" - nyilatkozott az MTI-nek Halász Bence. Hozzátette: képesnek érezte magát, hogy elsőre megdobja a szintet, de félt, nehogy "elstresszelje".

Nekem a selejtező mindig nehezebb, ez a nagyobb teher. A döntő majd egy más verseny lesz 

- mondta a Dobó SE nehézatlétája.

Az aranyért várhatóan lengyel különcsatát látunk majd, hiszen Wojciech Nowicki és Pawel Fajdek uralják ezt a számot. Ketten együtt 2018-ban 12 olyan dobással bírnak, amik jobbak voltak, mint Halász egyéni csúcsa.

A bronzra viszont sokan pályáznak, köztük a magyar kalapácsvető is. Azonban, ha 78 méter feletti szintet nézünk, akkor leszűkül a kör Halászra és a brit Nick Millerre. A döntős mezőnyből ugyanis rajtuk kívül más nem dobott 78 méternél nagyobbat idén.

Bencének ez öt alkalommal is sikerült, szóval bátran mondhatjuk, hogy stabil 78 méter feletti dobó. 

Ha nem izgulja el és hozza amit tud, akkor erősen kandidál a bronzéremre. 

A fogadóirodák szorzói között brutális különbségek vannak. Amíg az    1.15-tel dobta piacra a Halász 1-3-at, addig az állami irodában ugyanerre az opcióra dupla pénzért fogadhatunk. A reális véleményünk szerint 1.60 körül lenne. 

 

  • Halász 1-3 @ 2.00
megosztom