Átigazolás

1.15-ös az oddsa, hogy a Real robbantja a nyár egyik transzferbombáját

megosztom

Az FA Kupa-győztes Chelsea labdarúgócsapata nehéz helyzetbe került, mivel első számú kapusa, Thibaut Courtois a héten sem állt edzésbe az együttesnél, s erősen kérdéses, ki védi majd a gárda kapuját az angol labdarúgó-bajnokság hétvégén kezdődő szezonjában.

Ahogy arról korábban már mi is többször beszámoltunk róla, a friss világbajnoki bronzérmes belga játékos sajtóhírek szerint csapatot szeretne váltani, csakhogy a Chelsea tekintettel a nyári időszak végére, nem igazán hajlik a váltásra.

A 26 éves hálóőrt a hírek szerint a Real Madrid akarja megszerezni 35 millió fontért.

Courtois vasárnap kihagyta a Manchester City elleni szuperkupadöntőt, ezen a héten pedig még nem jelent meg edzésen.

A közösségi oldalára feltöltött fotó szerint Belgiumban van.

squawka.com

A kapusnak kevesebb mint egy év van hátra a Chelsea-vel kötött szerződéséből, az előző szezonban pedig rendre visszautasította a megállapodás megújítását, pedig heti 200 ezer fontos fizetést ajánlottak neki. A londoni klub vezetőinek két választása maradt: eladják most vagy megtartják, annak ellenére, hogy nem akar maradni - ez esetben viszont egy év múlva ingyen távozhat.

A Chelsea helyzetét nehezíti, hogy csütörtök 18 órakor lezárul az átigazolási időszak az angol bajnokságban.

Több európai ligában azonban még augusztus 31-ig tart, vagyis például a Real Madrid vezetőit egyelőre nem sürgeti az idő.

Hogy végül a Chelsea meg tudja e tartani klasszis portását, az nemsokára kiderül, mindenesetre az egyik nemzetközi fogadóirodánál tovább esett Courtois klubváltásának szorzója, és

immáron szinte tutinak vehető, hogy a belga kapus a Real Madrid játékosa lesz.

Jó hír a londoni szurkolók számára, hogy nem kell aggódni a másik belga csillag, Eden Hazard miatt. A játékos edzésbe állt, még egy évig biztosan marad a londoni csapatnál, noha a hírek szerint iránta is érdeklődött a Real Madrid, de Hazard madridi igazolása ötszörös pénzt fizetne az Unibeten. 

Thibaout Courtois csapata 2018. szeptember 3-án    
Real Madrid 1.15
Chelsea 3.00
Atlético Madrid 25.00
Liverpool 34.00

Az angolok rájöttek, hogy kibabráltak magukkal

A Chelsea nehézségeivel kapcsolatban kedden több újság is arról írt, hogy az átigazolási időszak lerövidítésével kapcsolatos angliai döntés "rosszul sült el". Spanyol, német, francia és olasz csapatok még két, illetve három hétig üzletelhetnek a piacon - akár Angliából is szerezhetnek játékosokat - a szigetországi együtteseknek azonban már meg lesz kötve a kezük.

Tavaly a 20 csapatból 14 szavazta meg az átigazolási időszak lerövidítését, vagyis épp, hogy megvolt a döntéshez szükséges többség. A legfontosabb ügyekben a klubok kétharmadának támogatására van szükség a Premier League-ben. A tervezetet nem támogatta a Manchester United, a Manchester City, a Crystal Palace, a Watford és a Swansea City, míg a Burnley tartózkodott. A Watford vezetői már akkor arra figyelmeztettek, hogy a Premier League jelentős hátrányba kerülhet a többi európai bajnoksággal szemben. Ráadásul az idén - a világbajnokság miatt - még rövidebb volt az átigazolásokra rendelkezésre álló idő.

Az angol Premier League küzdelmei pénteken rajtolnak, a 2018/19-es szezon beharangozójával pedig csütörtökön találkozhattok a hatharom.com-on.

267610

 

megosztom