Tenisz

Veretjük a teljesen szétesett amerikait - napi tippek a Toronto Mastersre

megosztom

Több kiemelt is bajba kerülhet a nyitónapon, köztük Jack Sock és David Goffin.

Hétfőn Torontóban 12 összecsapással a programban kezdetét veszi a szezon hatodik Masters viadala. Már a nyitónapon nagyon komoly meccsek lesznek, illetve pályára lép Fucsovics Márton is, aki először szerepel ezen a tornán a főtáblán. A magyar játékos azzal a Joao Sousával néz majd farkasszemet, akit egy éve Winston Salemben - tehát amerikai földön - 6-3, 3-6, 6-1-re vert.

Fogadás a győztesre bet365
Joao Sousa Fucsovics Márton
2.00 1.72
Fogadási határidő: 18:30

"Torontóból jelentkezem. Csütörtökön érkeztem, azóta itt edzek, jó visszatérni a keménypályára.
Egy ilyen ATP 1000-es versenyen sűrűbb a mezőny, mint egy Grand Slamen, így már a 32 közé kerülésért sincs könnyű ellenfél. Az első körben Joao Sousát kaptam, akivel tavaly augusztusban, Winston Salemben már mérkőztem, tehát

ismerjük egymást, tudom, mire számítsak, mit kell teniszeznem ahhoz, hogy legyen esélyem. 

- írta Facebook-oldalán Marci, aki, ha nyer, akkor a következő körben a Stan Wawrinka-Nick Kyrgios meccs győztesével találkozik. 

Sousa nincs jó formában, hiszen júliusban három tornán indult, de egyiken sem tudott nyerni, sőt a májusi estorili tornagyőzelme óta csak két meccset fogott. Ugyanakkor ezen időszakban hat derbit bukott el döntő szettben, tehát olcsón soha nem adja a bőrét, és Fucsovics sem mutatott olyan játék az utóbbi időben, hogy reális lenne a kétszettes győzelmében hinni. 

A legjobb választás tehát szerintünk erre a meccsre a 22.5 játék felett tipp, azonban a tétekkel érdemes óvatosan bánni, hiszen mindkét játékos hosszú idő óta nem játszott tétmeccset kemény borításon.

Nagy csalódás Jack Sock 2018-as telejsítménye. - Fotó: ATP

Több kiemelt is bajba kerülhet a nyitónapon, köztük a 13. Jack Sock, aki az idei szezon egyik legnagyobb csalódása. Az amerikai képtelen kijönni a gödörből, sőt egyre mélyebbre ássa magát. Május közepe óta nem tudott meccset nyerni, első körben búcsúzott a Garroson és Wimbledonban is, olyan játékosoktól kapott ki, mint Jürgen Zopp és Matteo Berrettini.

A top 10-ben kezdte az idei évet, hét hónap alatt azonban öt ATP-meccset tudott nyerni, ami elég siralmas teljesítmény.

Tény, hogy sérülések is hátráltatták, és most sem biztos, hogy teljesen egészséges, hiszen az atlantai szereplést egy bokasérülés miatt dobta és vélhetően ezért nem indult Washingtonban sem. 

Nehéz elképzelni, hogy a jelenlegi formájában képes legyen legyőzni Daniil Medvedevet, hiszen nem sikerült ez neki füvön sem. Queen's Clubban ugyanis az első fordulóban összefutottak és az orosz 7-5, 6-3-ra tudott nyerni. Azóta csak rosszabb lett az amerikai helyzete, hiszen jött a csalódást keltő wimbledoni szereplés és a bokasérülés...
 


A nap legrangosabb párharcán Milos Raonic és a 10. kiemelt David Goffin néz farkasszemet egymással. Mindkét játékos volt már a mostaninál sokkal jobb formában is, de a kanadai egész jó úton halad, hogy visszanyerje a legjobb játékát. Egy jó füves pályás idényt zárt és adott magának időt felkészülni az amerikai versenyekre is.

Jól érzem magam, 15 napot edzettem Torontóban. A lehető legjobban tudtam felkészülni, készen állok a kihívásra. 

- mondta Raonic, aki a hazai közönség támogatását is élvezheti. 

Két ellenkező stílus feszül majd egymásnak, és úgy véljük Raonic kerekedhet felül, aki egyrészről közelebb jár a legjobbjától, másrészről a gyors kemény pálya egyértelműen neki kedvez. 

megosztom