NB II

Tavaly már láttunk hasonlót - megéri fogadni a Vasasra?

  • ivan
megosztom

A várakozásoknak megfelelően lépdel a feljutás felé a Vasas az NB II-ben, de vajon megszerzi a bajnoki címet az angyalföldi alakulat?

Mindössze két forduló ment le a Merkantil Bank Liga 2018/19-es idényéből, de már csupán három olyan csapat maradt, amely még nem vesztett pontot, ugyanakkor összesen 9 együttes még veretlen.

A 38 forduló miatt rendkívül hosszúnak és megjósolhatatlannak tűnik az NB II versenyfutása, ugyanakkor nem kizárható, hogy a tavalyi évadhoz hasonló forgatókönyvet szállít a szezon.

Fotó: vasasfc.hu

Akkor az MTK esett ki az NB I-ből, de a keret magja egyben maradt és egy új vezetőedzővel felfrissülve a fővárosiak tulajdonképpen rajt-cél győzelmet arattak. Végig nagyon magabiztosan játszottak és utcahosszal a mezőny előtt meg is nyerték a bajnokságot.

A hasonlóság elég szembetűnő most a Vasas esetében is.

Az angyalföldiek pont akkor estek ki az élvonalból, amikor hamarosan átvehetnénk az új stadionjukat, így nem kérdés, hogy a klubnál mindenki csak a feljutásban gondolkozik.

Ugyan a kulcsemberek közül többen is elhagyták a piros-kékeket - Vida, Hangya, James, Berecz, Gaál Bálint, Remili, Risztevszki -, de az érkező oldalon találunk jó neveket - Birtalan, Bévárdi, Bese Balázs, Hrepka, Rokszin -, akik a maradókkal - Barczi, Vaskó, Szivacski, Murka, Egerszegi, Ádám M. - kiegészülve képesek lehetnek egy olyan egyveleget alkotni, amely alkalmas arra, hogy megnyerje az NB II küzdelmeit. A piaci értékek alapján a Vasas így is kiemelkedik a mezőnyből, a Transfermarkt adatai szerint mintegy 30 százalékkal ér többet az angyalföldi keret, mint ebben a rangsorban a második helyen álló Balmazújvárosé.

Ahogy tavaly az MTK-nál, úgy Angyalföldön is új edzővel vágtak neki az idénynek, Kis Károly személyében egy tapasztalt, a másodosztály mezőnyét kiválóan ismerő trénert neveztek ki a csapat élére.

Elvileg tehát minden adott ahhoz, hogy a Vasas egy év kitérő után jövőre újra a legmagasabb osztályban focizzon, ezt pedig alátámasztják a bukmékerek szorzói is, hiszen a Vasas egyértelmű favorit a Tippmixprónál.

Szintén ez volt a helyzet az MTK-val, a kék-fehérek végig favoritok voltak a bukiknál, és mint az utólag már tudjuk, jól is lőtték be az esélyeket.

A közvetlen riválisokról is szót ejtve, az oddsok alapján a Szpari és a Győr lehet a két fő kihívó. Előbbi esetében a szokásos a helyzet, évről évre a feljutás a cél, de valahogy mindig elromlik valami. Az ETO más kávéház, elég erős a keret, az ambíciók is teljesen egyértelműek, így reális lehet a feljutás a kisalföldiek számára. A Balmaz és a Gyirmót esetében már egyszer megégtek az élvonallal, nem biztos, hogy annyira fontos az NB I-es szereplés, de ez igaz a tavasszal valahogy mindig "kipukkanó" Soroksárra is. Szóval marad a Vasas és a Győr, de ha hiszünk az oddsoknak, Angyalföld lesz a befutó.

 

Te fogadnál a Vasas bajnoki címére?

 

 

 

 

KI NYERI AZ NB II-T?    
Vasas 2.50
Nyíregyháza 5.00
Győr 6.00
Balmazújváros 8.00
Gyirmót 10.00
268980

 

megosztom