Sportfogadás

Korrekt pénzt nyerhetünk a magyar lánnyal - napi tippek az úszó Eb-re

megosztom

Kapás Boglárka és/vagy Szilágyi Liliána növelheti a magyar érmek számát hétfőn a glasgow-i úszó Eb-n.

A glasgow-i úszó Európa-bajnokság hétfői versenynapján csak egy döntőben lesz magyar érdekeltség, azonban 200 pillangón Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána is éremesélyesként várja a rajtot. 

Kapás nem várt számban lehet érmes. - Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Kapás amennyire gyengén úszott 800 gyorson, annyira meggyőző volt 200 pillén, ami igazából távolabb áll tőle, ugyanakkor nagyon szereti úszni, ez pedig meg is látszódott a teljesítményén.

Nagyon örülök, hogy ilyen időt úsztam. Boldog vagyok, szeretném megúszni a legjobbamat a fináléban. Azt tudom mondani, hogy nagyon szívesen úszom ezt a számot, a szívem pedig bevisz majd.

- nyilatkozta a debreceni úszó az MTI-nek, aki 2:07.75-ös idejével a harmadik helyen kvalifikálta magát a döntőbe. Rendesen odatette magát, ez nem egy spórolós úszás volt Kapástól, és nagy kérdés, hogy mennyi van még benne. Az egyéni csúcs javítása azt jelentené, hogy 2:07.54-nél jobbat úszik, reálisan pedig ez a 3-4. helyre lehet jó.

Franziska Hentke ugyanis más kaliber, a német lány specialistája ennek a számnak, ő a címvédő és tavaly a Duna Arénában ezüstöt nyert a vb-n. 2:05-tel kezdődő időt is tud, bár valószínűleg most a formája nem adott egy ilyen úszáshoz, de 2:06 végével is akár aranyérmes lehet. A brit Thomas Alysra lesz még érdemes odafigyelni, aki idén a Nemzetközösségi játékokon tűnt fel, miután ezt a számot 2:05.45-tel húzta be. Most hazai medencében komoly kihívója lesz Hentkének. Vélhetően köztük dől majd el a legfényesebb érem sorsa, míg Kapás és Szilágyi megharcolhatnak a bronzért.

Előzetesen inkább a két évvel ezelőtti ezüstérmes Szilágyit tettük volna előrébb, viszont egyelőre Glasgow-ban egyik úszása sem volt igazán meggyőző. "Ez egy kiegyensúlyozott úszás volt a részemről, izgalmas döntő lesz, ahol az egyéni legjobbamat akarom úszni. Szeretnék visszatalálni ahhoz az érzéshez, hogy mennyire szeretek úszni, úgy tűnik, jó úton járok" - mondta. 

A két magyar legnagyobb kihívója az orosz Svetlana Chimrova lesz, aki 100 pillén már nyert egy ezüstöt, 200-on pedig 2:07 közepét tud. Reméljük nem énekli ki Kapás vagy Szilágyi szájából az érmet. 

Fogadás szempontjából tetszetős a Szilágyi-Polieri "hazaiba". Az olasz lány inkább 2:08-as úszó és neki is tepernie kellett a selejtezőben és az elődöntőben, mégis mindkétszer gyengébbet úszott, mint Szilágyi. Lilunál simán benne van, hogy javul a döntőre, míg Polieri szerintünk nem köszön be 2:08 alá. A hazai bukinál 1.70-ért adják ezt a tippet, míg az Unibet 1.28-ra lőtte be a magyar oddsát...Véleményünk szerint a reális éppen a kettő között lenne, tehát 1.50 környékén. 
 

  • H2H: Szilágyi-Polieri: H @ 1.70
megosztom