NB I

A Fradi lehet a hétvége tutija, nagy esély előtt a Debrecen

1.45-ért kínálják a Fradi-győzelmet Kisvárdán, a BL-csoportkörért küzdő Videotont pedig túlárazták a bukik.

Hétvégén már a negyedik fordulót rendezik az OTP Bank Ligában, szokás szerint pedig a Tippmixpro már hétfőn kijött a szorzóival. A forduló rangadóját majd Felcsúton rendezik, de érdekes meccset játszanak majd Kisvárdán és Szombathelyen is. Lássuk a számokat!

   
  1 x 2
Vidi - Debrecen 1.70 3.50 4.85
Kisvárda - FTC 6.75 4.10 1.45
Haladás - Puskás Akadémia 2.20 3.25 3.15
MTK - DVTK 2.10 3.25 3.35
Paks - Újpest 2.45 3.15 2.80
Mezőkövesd - Honvéd 2.95 3.20 2.35

Továbbra is két együttes büszkélkedhet 100 százalékos teljesítménnyel az élvonalban, a listavezető Ferencváros mellett a Budapest Honvéd is tartja a lépést. Az élen álló fővárosi duó mögött a veretlen Debrecen áll még a dobogón, amely hétvégén a bajnoki címvédő Videoton vendége lesz.

A Loki számára komoly esélyt jelenthet, hogy a Videoton a BL-selejtezős párharc kellős közepén lesz a hétvégén, bár az sem kizárt, hogy egy kedvező odavágós eredmény után a hétvégéhez hasonlóan a fehérváriak ezúttal is halasztást kérnek - és kapnak. Mindenesetre a szorzók alapján szerintünk túl van árazva a Videoton, amely biztosan felforgatja majd alapcsapatát a szombati meccsre, így pedig az önbizalommal jól álló és játékban is biztató jeleket mutató Debrecen pontszerzése közel kettes szorzón kedvező lehetőségnek tűnik.

Az FTC folytathatja menetelését a bajnoki cím felé / Fotó: fradi.hu

A pont és gól nélkül álló újonc Kisvárda aligha a hétvégén kezdi meg a felkapaszkodást, hiszen ezúttal a listavezető Ferencváros lesz az ellenfél. A kisvárdaiak talán a tavalyi MK-meccsben bízhatnak, de hozzá kell tenni, hogy gyakorlatilag abból a csapatból már senki nincs most a keretben. A Fradi hozza, ami elvárható tőle, a korai EL-búcsú után az NB I-en áll "bosszút" Doll csapata. Nehéz elképzelni, hogy bajba kerüljön a zöld-fehér alakulat, így az 1.45-ös szorzó szerintünk a játszható kategória.

Beragadt a rajtnál a Haladás és a Puskás Akadémia, így egyre feszültebb a hangulat mindkét oldalon. Éppen emiatt lesz nagyon fontos a hétvégi ütközet, hiszen aki itt pont nélkül marad, az tovább mélyítheti a bajokat. A szorzók alapján hazaira lehet számítani, a Hali nyerte is a legutolsó két egymás ellenit, de ettől a meccstől háromesélyben mi inkább távol tartanánk a pénzüket.

Az MTK kis szerencsével nyerte a felcsúti meccsét, ezúttal pedig hazai pályán a nyeretlen DVTK ellen villanthat valamit. A miskolciakon nem igazán lehet látni a fejlődést, idegenben pedig tavasz óta nem tudott meccset nyerni, szóval az MTK-ra kínált 2.10 nem is olyan rossz, de inkább várjuk meg a 0.25-ös ázsiai hendikepet valamelyik netes irodában.

A Paks-Újpest meccsen is a hazaiakat favorizálják a bukmékerek, de itt nagyon közel vannak a szorzók egymáshoz, ami azért jelzi, hogy meglehetősen kiszámíthatatlan ez a meccs. A Paks még nyeretlen, az Újpest viszont csak egy meccset tudott nyerni legutóbb 5 paksi túrájából. Erre a párosításra a kevés gól és a döntetlen volt a leginkább jellemző az elmúlt időszakban.

Bár a nyáron Eppel és Lanzafame személyében a Honvéd két legjobb támadóját vesztette el, a kispestiek közel meccsenkénti három rúgott gólos átlaggal állnak a Fradi mögött a tabellán. Mezőkövesden nyerni viszont nem egyszerű feladat, bár a Honvéd zsinórban háromszor is győztesen hagyta el a pályát Borsodban. Ennek ellenére nem így elsőre nem mernénk kivenni a kettest.

Mit gondoltok, melyik meccsre éri meg fogadni az NB I 4. fordulójában?

 

 

 


 

 

268681