Championship

Rangadón dupláznánk a másodosztályban

megosztom

Sok a kérdés a Leeds-Stoke kapcsán, de a Bielsa-faktor átlendítheti a hazaiakat a tavaly még élvonalbeli Fazekasokon.

A Championship első fordulójából már csak két párosítás maradt, ám egyértelműen kiemelkedik közülük a Leeds United-Stoke City, amelyet magyar idő szerint 17:30-kor kezdenek a legendás Elland Roadon.

1x2  bet365
Leeds United Döntetlen Stoke City
3.00 3.30 2.55

34.000 jegy már elkelt a meccsre, így szinte biztosan telt ház előtt játszanak. fotó: Leeds Facebook

A Championship első fordulójából már csak két párosítás maradt, ám egyértelműen kiemelkedik közülük a Leeds United-Stoke. A fehéreknek már a szezonstartkor nehéz ellenféllel kell szembenézniük, hiszen az oddsok alapján a Stoke az egyik legesélyesebb a fel(vissza)jutásra.

Mindkét csapat háza táján edzőváltás történt a nyáron és a Leedset a rutinos sztáredző, Marco Bielsa vette át. Ez is mutatja, mennyire színvonalas és vonzó lett az angol másodosztály, hogy ilyen kvalitású taktikust tudtak szerződtetni, főleg úgy, hogy a csapat irányítását az utóbbi nyolc évben évente más kezdte a szezonstartkor.

Lássuk mit mondott El Loco első tétmeccse előtt. Mindig nagy a feszültség amikor elkezdődik a sorozat, de ha ez nem lenne, akkor inkább aggódnék. Ez az első meccsünk, az első igazi megmérettetés, ahol megmutathatjuk, mit tudunk. "Elégedett vagyok azzal a munkával, amit eddig végeztünk, de az, hogy jól végeztük e a dolgunkat, csak a bajnokság indulása után derül ki. Az üzenetem a játékosoknak mindig ugyanaz, meg kell mutatniuk a szurkolóknak, hogy ambiciózusak.

A Stoke egy nagyon erős csapat, de kockázatos lenne kijelenteni, hogy ők a legfontosabb ellenfél, hiszen sokszor kiderül, hogy amit a szezon előtt gondolsz az meg sem valósul.

- mondta az egykoron Argentínát és Chilét is irányító Bielsa.

A Stoke City sem volt rest új mester után nézni és sikeresen szerezték meg a tavaly a Derby élén remek szezont futó Gary Rowe-ot, aki a Kosokat a play-offig vitte. Játékosfronton kicsapta azokat, akiket lustának ítélt és olyan Championship tapasztalattal rendelkezőket hozott a helyükre, mint Tom Ince vagy Benik Afobe.

A Fazekasoknak ahol javulniuk kell, az egyértelműn a védekezés és a mentalitás, ráadásul pocsék felkészülési időszak sem ad plusz önbizalmat a csapatnak. A másik oldalon a Bielsa-gépezet (amire Guardiola vagy Pochettino rendszere is részben épül) a góllövésre lett kitalálva, vágtak is nyolc gólt az utóbbi három barátságos meccsükön. Bár a Premier League-ből lecsúszott csapatok álltalában jól menetelnek az első évben, az akklimatizálódás álltalában nehézkes, így vasárnap a Leeds győzelmével próbálkozunk, bebiztosítva DNB-vel.

 

 

[2791335] 2018-08-05 17:30:00 Leeds United - Stoke Cityx;
megosztom