Sportfogadás

Ajándék szorzón fogadhatunk a magyar szupertehetségre - napi tippek az úszó Eb-re

  • Cesc18
megosztom

Az egyik külföldi irodában nagyon baráti oddsot kapunk Milák Kristóf győzelmére 200 pillangón.

Nagy esély mutatkozik rá, hogy vasárnap megszületik az első magyar arany a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon, miután férfi 200 pillangón Milák Kristóf topfavoritként várja a rajtot. A 18 éves budapesti úszó tavaly a Duna Arénában csodás versenyzéssel lett a 100 pille világbajnoki ezüstérmese, és már akkor sejteni lehetett, hogy a jövő nagy sztárja lehet. 

Milák az elődöntőben félgőzzel is nyert. - Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Milák legnagyobb kihívója az a Kenderesi Tamás, aki pedig két éve Rióban varázsolt el minket. Ebben a számban egyébként érdekelt volt még Cseh László és Biczó Bence is, és miután csak két magyar juthatott tovább a selejtezőből, így már szombaton délelőtt oda kellett tenniük magukat. Ennek megfelelően a délelőtti idők erősebbek voltak, mint a délutáni elődöntős idők. Mindkét magyar csak játszott a mezőnnyel, ami nagyon biztató a döntő előtt.

Reggel jobban esett, akkor több levegőt kaptam, bár akkor sem volt sok... Igazából a 4x200-as mixed váltóra tartalékoltam, ezért nem is adtam ki mindent – annak azért örültem, hogy egy kicsit lazázhattunk Tomival így délután...

- nyilatkozta Milák a Magyar Úszó Szövetségnek. 

A két magyar közül inkább Milákra tennénk a zizit, aki tényleg rengeteget spórolt, még az utolsó 50-en is olyan Michael Phelpsesen nézelődött, cicázott a többiekkel. Helsinkiben beköszönt 1:53 alá, ami pokolian erős idő. Kenderesi azt nyilatkozta, hogy szerinte 1:53.9 körül tud most, az pedig szerintünk nem lesz elég a győzelemhez. 

Az állami irodában csupán 1.10-es oddsot kapunk Milákra, viszont az Unibet 1.45-ért kínálja a győzelmét, ami elég ajándékszagú. Félő, hogy ez igen gyorsan le is esik majd, hiszen néhány perccel ezelőtt még 1.57 volt...

Nem csak 200 pillén, de a 100 gyors döntőjében is lesz magyar érdekeltség, méghozzá Németh Nándor révén. A fiatal tehetség 48.48-as idővel a harmadik helyen jutott be a fináléba és nagyon elszánt, hogy valami nagy dolgot vigyen véghez.

Alakul-alakul, de még mindig van benne. Az edzések alapján sokkal jobb időt kéne jönnöm, hiszen az országos bajnokság előtt rosszabbul mentek az edzések, és ott jobb időt tudtam úszni. A döntőben meg akarom dönteni az országos csúcsot.

Nagyon szoros a mezőny, de, ha sikerül Nándinak kihoznia magából a legjobbját, akkor akár érmet is nyerhet. Vannak nála azért rutinosabbak, például Mehdy Metella, Duncan Scott és Serhiy Shevtsov a tavalyi budapesti vb döntőjében is érdekelt volt. 

Tippelni nem nagyon mernénk, mert az éremtől a 6. helyig minden benne van. 

megosztom