NB I

Jó pénzt ér, ha nem változtatunk a győztes taktikán!

megosztom

Ha keleti derbi, akkor illik a Debrecenre fogadni a DVTK ellen. Most sem borul a papírforma?

Fotó: dvtk.eu

Kevés annyira egyértelmű párharc van az NB I történetében, mint amelyet a Debrecen és a Diógyőr produkált az elmúlt években. A keleti fellegvárak csatája hihetetlen Loki-dominanciát mutat, és látva a két csapat formáját, nincs különösebb okunk arra, hogy változtassunk elképzelésünkön, vagyis papírforma szerint ismét lehet nyeretni a Lokit.

Pinnacle
Debrecen Döntetlen Diósgyőr
1.81 3.77 4.18

Két forduló alapján messzemenő következtetéseket persze kár lenne levonni, de az igen hamar kirajzolódott, hogy a DVTK idén sem a bajnoki címért lesz harcban. Fernando együttesének védelme gyengén teljesít, a kapusposzt pedig továbbra is igen labilis, melyet a két meccsen beszedett hat gól kiválóan prezentál. Noha a Fradi-pályán bekapott négyes nem mutat túl jól, az a vereség még elfogadható lenne, ha Makraiéknak sikerült volna a Puskás Akadémiát két vállra fektetni hazai pályán. Ám az első siker még várat magára és könnyen lehet, hogy ez hetekig így is lesz még.

A túloldalon valamivel kedvezőbb a helyzet, a Loki négy ponttal biztatóan kezdte a szezont, ráadásul a friss arcok is úgy tűnik, tudtak lendületet vinni a csapatba. A debreceniek mestere, Herczeg András még a Mezőkövesd elleni 1-1 alkalmával is látott sok biztató jelet, de könnyű találkozóra ezúttal sem számít.

[2808905] 2018-08-04 18:00:00 Debrecen - Diósgyőrx;10

"Azt gondolom, a Mezőkövesd elleni bajnokink első félidejében uraltuk a játékot. Igaz, veszélyesek voltunk, de nem tudtunk olyan sok gólhelyzetet kialakítani. A második játékrészre felpörögtünk, de épp akkor kaptuk a gólt, amikor úgy éreztük, megszerezhetjük a vezetést. Egy biztos, még nagyobb mentális erőre lesz szükségünk a Diósgyőr elleni rangadón" - mondta a rutinos mester a dvsc.hu-nak. A közönségkedvenc vezér ezt követően a soros ellenfélről mondott "ítéletet".

"Ellenfelünk jó meccset játszott az elmúlt héten, most is hasonlóan harcos és agresszív DVTK-ra számítok. Fel kell vennünk a kesztyűt, de itthon természetesen nekünk kell dominálni. Arra kell fókuszálnunk, hogy mindenki a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa. Amennyiben sikerül, jó eredményt érhetünk el. Fontos lesz, hogy Makrai Gábort és Bacsa Patrikot megfelelően tudjuk semlegesíteni, és kevés területet hagyjunk nekik hátul, továbbá a Diósgyőr gyors kontráira és pontrúgásaira is figyelnünk kell."

A Diósgyőr közel tíz éve, 2009 májusában tudott pontot szerezni a Nagyerdőben, azóta a Loki csak bajnokikon tíz győzelmet számlál.

A sikerek ráadásul többségében nagyobb különbséggel is születtek meg, hiszen a hajdúságiak átlagosan 2,3 gólt tettek közé.

Óriási jövés-menés egyik csapatnál sem volt a nyáron, de ha választani kell, inkább az eddig is erősebb Loki erősödött meg, mintsem a miskolciak. Mindezek szellemében szerintünk nincs ok meggondolni magunkat, nincs ok változtatni az elmúlt évek bevett gyakorlatán, vagyis nyugodtan nyeressük a Lokit kedvenc ellenfelével szemben.

hatharom.com
Debrecen -0.75 AHC
Pinnacle @2.06
[2808905] 2018-08-04 18:00:00 Debrecen - Diósgyőrx;
2018-08-04;212
2018-08-05;212
268681
megosztom