Európa Liga

Nincs az az isten, hogy újra lebőgjünk Luxemburgban, igaz?

megosztom

Hiába a látható minőségbeli különbség, a Honvéd underdogként utazik a miniállam csapatához.

Fotó: MTI

Ha nem is lenyűgöző, de végső soron eredményes játékkal 1-0-ra tudta legyőzni ellenfelét a Budapest Honvéd az Európa Liga második selejtezőkörének első mérkőzésén. Noha a fór a magyaroknál van, ráadásul a hazai találkozón le is tudták nullázni Supka Attila fiai a Progres Niederkornt, a továbbjutás még nincs meg, ráadásul a bukmékerek szerint a második mérkőzés esélyese inkább a házigazda együttes.

bet365
Progers Niderkorn Döntetlen Budapest Honvéd
2.45 3.20 2.90

A vörös-feketék szakvezetője már az első meccset követően elmondta, nem védekezni érkeznek Luxemburgba, amely látva a Progres eredményeit, nem is tűnik jó taktikának. Habár a luxemburgiak nem rendelkeznek hatalmas kuparutinnal, ne felejtsük el, hogy a Gabalát idegenben tudták legyőzni, míg a Rangerst hazai pályán 2-0-ra verték.

Jóllehet, a Glasgow legyőzése történetük egyetlen olyan hazai kupaeredménye, amellyel csütörtökön este továbbjutnának.

A honvedfc.hu-nak nyilatkozva Nagy Gergő is úgy nyilatkozott, úgy vélik, a magyar a jobb csapat, ezt pedig a visszavágón is meg kell majd mutatniuk.

"Egészséges agresszivitásnak lehet hívni azt, ahogy játszanak. Futballtudásban le vannak maradva és ezt kompenzálják keménységgel. Azt gondolom, hogy igen, a Honvéd jobb csapat, mint a Niederkorn. Tudjuk, melyek azok a szituációk, amelyekben erős az ellenfél, jól kontráznak, ezért fokozottan oda kell figyelni arra, hogy ne veszítsünk labdát olyan helyen, ahonnan rögtön támadhatnak, és ha nekik kell dominálni, akkor már nem olyan erősek, mint a kontrajátékban" - nyilatkozta a középpályás.

Ami az oddsokat illeti, számunkra meglepő, de a bukik szerint a luxemburgi gárda a favorit. Noha hatalmas különbségek nincsenek a szorzókban, ennek köszönhetően igen jó oddsot kapunk arra, hogy nem kap ki a Honvéd, amely lássuk be, az első meccs után kisebb meglepetéssel érne fel.

hatharom.com
Honvéd +0.25 AHC
bet365 @1.70
[2790813] 2018-08-02 19:00:00 FC Progres Niedercorn - Honvédx;
megosztom