Darts

Kezdődik az Auckland Darts Masters - 17-szeres pénzre hajtunk

megosztom

A világelső Michael van Gerwen a topfavorit, de az érték a sokkal könnyebb sorsolást kapó angolban van.

Negyedik állomásához érkezett a World Seris of Darts, péntektől vasárnapig az új-zélandi Aucklandben szórakoztatja a nagyérdeműt a nyolc profi játékos. Ez az óceáni túra első versenye, innen Melbourne-be, majd Brisbane-be utazik a mezőny. 

A profi nyolcasfogatot Michael van Gerwen, Rob Cross, Gary Anderson, Peter Wright, Raymond van Barneveld, Michael Smith, Simon Whitlock és Kyle Anderson képviseli. 

A legnagyobb önbizalommal Gary Anderson érkezhetett Aucklandbe, miután múlt héten pályafutása során először megnyerte a World Matchplayt, ezzel pedig idei második major trófeáját emelhette a magasba. A skót világbajnok csodás játékkal menetelt, ha ezt az arcát mutatja ezen a hétvégén is, akkor nehéz lesz rajta fogást találni. Két éve behúzta ezt a versenyt, tavaly viszont címvédőként az első körben elhasalt Kyle Anderson ellen, igaz, utána az ausztrált mást sem tudta megállítani. Most aligha búcsúzik már pénteken Gary, hiszen a nem túl ismert Tim Pusey ellen kezd.

Itt akár egy 6-0-s Anderson-sikert is be lehet próbálni, miután Pusey-nak ez lesz az első nagyszínpados meccse. 

Kíváncsian várjuk Van Gerwen teljesítményét, hiszen a holland bajszát többen is megráncigálták júliusban. Las Vegasban és Sanghajban sem tudott nyerni, de az igazi mélyütést Blackpoolban szenvedte el, ahol már az első körben kiesett Jeffrey de Zwaan ellen. Nincs a világelső holland hozzászokva az ilyen gyenge periódusokhoz, szóval nem lennénk meglepve, ha Aucklandben újra ellenállhatatlanul dobna. 

Ami érdekes, hogy mivel Van Gerwen az eddigi három állomáson nem brillírozott, így most nincs a kiemeltek között sem és már a második körben találkozhat Andersonnal. 

Mindketten az alsó ágon vannak, mint ahogyan Peter Wright és a címvédő Kyle Anderson is. 

Ami a tábla felső részét illeti, Rob Cross a legnagyobb favorit, azonban a világbajnok angol első óceáni fellépésére készül. Bemelegítésnek éppen jó lesz számára John Hurring, utána viszont Simon Whitlock már kemény diónak ígérkezik. Az ausztrál nagyon készül ezekre a versenyekre és hisz abban, hogy valami nagy dolgot tud alkotni: 

Úgy érzem egyre jobban és jobban megy a játék. A World Matchplayen nem nyújtottam a legjobb játékomat, de tudom, hogy bennem van, ami előbb vagy utóbb kijön. Szeretnék megnyerni egy ilyen versenyt és hiszek benne, hogy sikerülhet.

Ezen az ágon akár Michael Smith is lehet befutó, aki nyert már idén World Series-versenyt, méghozzá Sanghajban. Az angolnak nem ment rosszul Blackpoolban sem, de az extra hiányzott a játékából. Jó sorsolást kapott, mert Raymond van Barneveld ellen szinte biztosan favorit lesz és Cross vagy Whitlock ellen is jó eséllyel indulna harcba. 

A Smith-re kínált 17.00-es odds kifejezetten csábító, hiszen ha döntőbe jut, akkor ott igen vaskos profittal tudjuk eladni. 
Auckland Darts Masters
hatharom.com
Michael Smith nyeri
bet365 @ 17.00
Fogadási határidő: péntek, 9:00
megosztom