Sportfogadás

Dögös olasz tini szállíthatja az első nap profitját - napi tippek az úszó Eb-re

  • Cesc18
megosztom

Ilaria Cusinato rögtön az első komoly felnőtt versenyén aranyérmet nyerhet.

Pénteken Glasgow-ban kezdetét veszi a 34. úszó Európa-bajnokság. A nyitónapon két egyéni és két váltó számban osztanak érmeket. 

Női 400m vegyes

Az elmúlt világversenyeken ez volt az a szám, ahol fixen számolhattunk az aranyéremmel, ugyanis Hosszú Katinka verhetetlen volt. Most viszont új bajnoka lesz a 400 vegyesnek, miután a magyar klasszis ezt a számot ezúttal kihagyja. Jakabos Zsuzsanna képviseli majd hazánkat, akinek a 22 fős mezőnyben a döntőre minden esélye megvan, az érem viszont távolinak tűnik. Három lány ugyanis kiemelkedik, az olasz Ilaria Cusinato és a két brit, Aimee Willmott és Hannah Miley egyaránt 4:36 alatti idővel kvalifikálta magát az Eb-re. 

A két britet jól ismerhetjük, a hazaiaknak ez remek sansz az aranyéremre, azonban nagy hiba lenne leírni Cusinatót. A dekoratív olasz tini első komoly felnőtt megmérettetésére készül, és nagyon úgy tűnik, hogy jó erőben van, ugyanis

bő egy hónapja Rómában 4:34-el kezdődő időt úszott, amivel két éve a londoni Eb-n Katinka mögött ezüstérmes lehetett volna. 

Ha ezt az időt ki tudja csikarni magából Glasgow-ban is, akkor meglepheti a két rutinosabb brit úszót. A fogadóirodák egyébként nem tudnak dönteni, hiszen például az Unibeten mind a három lányra 3.00-as oddsot adnak. 

Ami Miley és Willmott mellett szól, az a nagyobb tapasztalat és a hazai medence, ugyanakkor Cusinato különösebb elvárás és nyomás nélkül versenyezhet, ráadásul azzal a Stefano Morinivel készül, aki kiváló név a szakmában. Ilyen oddson megérhet egy próbát Cusinato, de természetesen a délelőtti selejtezők után sokkal okosabbak leszünk. 

Férfi 400 gyors

Rögtön a női 400 vegyes után férfi 400 gyorson is az aranyért megy a csata. Ebben a számban sem lesznek elődöntők, tehát már a délelőtt komoly küzdelem várható, hiszen 41 úszó szerepel a nevezési listán és csak 8 hely kiadó a döntőben. 

Két éve Bernek Peti egy bronzzal örvendeztetett meg minket, most viszont bravúr lenne az érem, sőt, a fináléba jutás is. De Cseh Lacitól sok csodát láttunk már, Holló Balázs pedig a fiatalságot képviseli. 

Ami az aranycsatát illeti, Felix Auböck az első számú favorit. Az osztrák tavaly a budapesti világbajnokságon ismertette meg a nevét, amikor is a legjobb idővel kvalifikálta magát a döntőbe, ahol végül ötödik lett. Most azonban senki nincs itt a mezőnyben, aki akkor megelőzte, szóval érthető, hogy miért is hozták ki favoritnak. Az 1.55-ös odds azonban kissé túlzónak tűnik, hiszen a kortársai között több veszélyes kihívója is van. 

Női 800 gyors

Magyar szempontból kiemelkedő ez a szám, hiszen Kapás Bogi favoritként ugrik majd medencébe, míg Késely Ajna éremesélyesként. A döntőbe jutás egyiküknek sem okozhat gondot, a fináléra viszont szombaton kerül majd sor, így az esélyekkel későbbi cikkünkben foglalkozunk. Magyar érdekeltség lesz még női 100 pillangón és férfi 100 mellen is pénteken.

megosztom