Átigazolás

Újabb fejlemény Courtois-ügyben, tényleg Madridban folytatja?

  • gb1

A belga kapus szerződése egy év múlva lejár. A napokban kijelentette, hogy ha kell, ingyen megy el.

Lassan pont kerülhet a hosszan húzódó ügyre. fotó: Sport Bible

Thibaut Courtois a pletykák alapján már megegyezett a Real Madriddal, ám a londoni klubvezetők nem hajlandóak rábólintani az üzletre. A Transfermarkt alapján 65 millió eurót érő hálóőr legfrissebb megnyilvánulásában leszögezte, hogy nem érdekli, mit akar a csapat, ő biztosan nem ír alá új szerződést. Ez persze azzal járna, hogy jövőre ingyen távozik a kékektől és ennek aligha örülnének Abramovicsék, akiknek kompromisszumos megoldásra kéne törekedniük.

A Skybetnél 1.25-ért fogadható, hogy elhagyja nyáron Londont, amennyiben a Királyi Gárdánál köt ki 1.29-szeres szorzón nyerhetünk az angol bukinál.

A Stamford Bridge-en persze aktívan folyik is az utódkeresés, úgy tűnik vagy a vb-hős Pickford, vagy Schmeichel érkezhet a 26 éves belga helyére, de már Lloris neve is felmerült. Ezáltal szinte biztosan minőségbeli romlás fog bekövetkezni, de ez a poszt (sajnos) nem rendelkezik túlságosan bő kínálattal.

Thibaut Courtois négy éve igazolt az Atlético Madridból a Premier League-be - ezidáig a bajnokságban 48 alkalommal nem tudták bevenni hálóját az ellenfelek.

Más kérdés, hogy a Real Madrid új vezetőedzője, Julen Lopetegui teljesen meg van elégedve a csapat kapusaival és jelét sem adta, hogy a jövőben számítana rá. 

Nem fogok olyan játékosokról nyilatkozni, akik nem a Real Madridban játszanak. Lenyűgözőek a hálóőreink így minek beszéljek más csapat embereiről. 

- mondta Lopetegui, amikor Courtois-val kapcsolatban kérdezték.

Pedig az újjáépítés szempontjából fontos lépés lenne a Blancók életében egy sziklaszilárd kapus megszerzése, erre pedig aligha van ideálisabb jelölt a világbajnokságon is parádézó belgánál.