Nemzetközi kupák

Sok esélye a Vidinek sincs a továbbjutásra - oddsok a kupacsapataink visszavágóira

A Honvéd akár kettős sikerrel juthat tovább, ám a Videoton és az Újpest a visszavágón is masszív underdog.

Fotó: goal.com

Tulajdonképpen egész sikeres hetet zárt a magyar futball a nemzetközi porondon, hiszen két jó eredmény mellett az Újpest is tisztesen helytállt Sevillában. Noha a lila-fehérek továbbjutási esélyei már a párharc előtt is egyenlő volt a nullával, ami a Honvédot és a Videotont illeti, van remény a következő körre. Lássuk a szorzókat!

Oddsok a visszavágókra
  1 x 2
MOL Vidi-Ludogorec 4.48 3.42 1.78
Újpest-Sevilla 9.94 5.20 1.28
Niedercorn-Honvéd 2.60 3.19 2.61
Nemzetközi irodák átlagoddsai alapján

A Bajnokok Ligájában vitézkedő fehérváriak Bulgáriában gól nélküli döntetlent játszottak az előzetesen félelmetesnek tűnő, ám a mérkőzésen semmi extrát nem nyújtó Ludogorec ellen. Hazai pályán azonban a defenzív futball már aligha lesz kifizetődő, és igaz, hogy Husztiék kapott gól nélkül lehozták az első meccset, ha a Ludo betalál Felcsúton, arra már két góllal kell válaszolniuk a mieinknek. Habár tény, hogy az ellenfél nagyobb játékerőt képvisel, mint a mieink, azért nem árt tudni, hogy a bolgárok idegenben közel sem olyan acélosak, mint hazai pályán.

2014 óta 23 idegenbeli kupameccsből csupán 4-et tudtak megnyerni, egy montenegrói, egy portugál, egy szerb és egy északír ellenfél ellen.

4-0-s vereséget szenvedett Sevillában az Újpest, de megalázásról vagy kiütésről kár lenne beszélni. A lilák egy jogtalan kiállítást követően is becsülettel védték a korrekt eredményt, a második félidőben pedig kis híján sikerült ikszre lehozni az eredményt. Várhatóan Budapestre eléggé tartalékosan utaznak majd el a spanyolok, ám ennek ellenére is igen alacsony az andalúzok szorzója. Ha könnyelműen veszik a mérkőzést Ben Yedderék, még akár egy bravúreredmény is kisülhet a világ egyik legjobb klubcsapata ellen.

Nem játszott jól, de nyerni tudott a Honvéd a luxemburgi Niederkorn ellen, így Grófék joggal bízhatnak a további menetelésben. A miniállam csapata nem játszott rosszul, kapufájuk is volt, de azért a tudásbeli különbség látszott a mieink javára. A jövő heti visszavágót toronymagas favoritként várhatják a mieink, a hazaiak továbbjutására több, mint 4-szeres az odds. Működő csatárjáték hiányában inkább a védekezésre építhet Supka Attila, így minden bizonnyal egy kevéssé látványos, de eredményes visszavágót vívhat a Honvéd.

2018-08-01;42
2018-08-02;73