Darts

Csúnyán lenézik az osztrákot, ezt használjuk ki! - napi tippek a World Matchplayre

  • Cesc18

A fogadóirodák nem sok esélyt adnak Mensur Suljovicnak a Gary Anderson elleni döntőben - nagy hiba?!

Vasárnap este eldől a blackpooli Winter Gardensben, hogy ki emelheti magasba az első Phil Taylor trófeát. A fináléban a 4. kiemelt Gary Anderson és a 6. Mensur Suljovic személyében két olyan klasszis játékos feszül egymásnak, akik egyaránt első World Matchplay döntőjükre készülnek, tehát új bajnoka lesz a versenynek. 

Kettejük közül a skót világbajnok nyújtotta a kiemelkedőbb játékot a döntőig vezető úton. Anderson a négy megnyert meccsén 101 körüli körátlagot tud felmutatni, ami abszolút klasszis teljesítmény. Ez a szám az osztráknál 94 körül mozog, tehát a tornaátlaguk között 6 pont különbség van, ami jelentősnek mondható. De ez a különbség nagyban betudható az elődöntős teljesítményüknek, hiszen Gary csodásan játszott és 106-os átlagot dobott, míg Mensur 90-nel jutott tovább.

Nem nagyon hittem a győzelemben. Rettentően ideges voltam, de erről senkinek nem beszéltem. Elértem a célomat, innentől minden más bónusz, de 100%-ot adok ki magamból.

- nyilatkozta az osztrák a Peter Wright elleni győzelmét követően, illetve hozzátette, hogy rengeteget merített a szurkolók támogatásából. 

Suljovic megmutatta a torna alatt, hogy benne van a klasszis játék, így elhihetjük neki, hogy Wright ellen tényleg csak az idegesség húzta le a teljesítményét.

Wright nem különösebben szeret Suljovic ellen játszani és ez most is megmutatkozott, hiszen a skót csak árnyéka volt önmagának.

Andersonnak sem a kedvenc ellenfele az osztrák, tavaly a Bajnokok Ligája döntőjében randevúztak és akkor 11-9-re kikapott a skót. De az egyetlen World Matchplay ütközetüket is Mensur nyerte, még három éve a nyolcaddöntőben. Bár ezekért Garynek már sikerült visszavágnia, de sem tavaly a Grand Slam negyeddöntőben, sem pedig idén a Premier League-ben nem ment könnyen a reváns. 

Imádom Mensurt, ő egy úriember, de utálok ellene játszani. Azonban az elmúlt hetekben keményen küzdöttem, és úgy érzem nyerhetek, ha lassan, ha gyorsan játszik az ellenfelem.

- mondta Anderson, aki kitért arra is, hogy szerinte a döntőben egy teljesen másik Mensurt láthatunk majd. 

Fogadás a győztesre    
Gary Anderson Mensur Suljovic
1.20 3.70
Fogadási határidő: 20:15

Nekünk is az az érzésünk, hogy eltűnik majd a döntőben az a szakadék, ami a két játékos között megvolt az elődöntőkben. Még arra sem vennénk mérget, hogy Anderson nyeri a meccset, hiszen egy csodás játékot kellene megismételnie egy számára sokkal kevésbé kedvelt stílus ellen, míg Suljovic, ahogyan elmondta, ő már elérte a célját és a döntő csak bónusz. 

Érdemes rámenni a Suljovic +5.5-ös hendire 1.72-es szorzón, ha már ennyire lenézik a bukik az osztrákot.

Anderson eddig 7-5, 16-12-re, 6-5 és szintén 6-5-re nyerte a meccseit Mensur ellen, illetve négy alkalommal kikapott tőle. 

A döntő megnyeréséhez minimum 18 leget kell fogni, tehát a tipp egy 18-13-as eredmény esetén már zöldül. 



NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Ki nyeri a döntőt?

 

A válaszokat hozzászólásban várjuk, a helyesen tippelők között pedig a torna végén gazdára talál egy Phil Taylor: Erőpróba könyv. 

 

Tippelési határidő: vasárnap, 20:00



További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet.com-ra, ahol továbbra is 19 euróért fizethetsz elő az összes tippmester összes tippjére.