Darts

Összejön a skót álomdöntő vagy borul a papírforma? - napi tippek a World Matchplayre

Gary Anderson és Peter Wright egyaránt favoritként várja az elődöntőt, de a két skót számára sem Jeffrey de Zwaan, sem pedig Mensur Suljovic nem ígérkezik könnyű falatnak.

Szombaton a két elődöntővel folytatódik a küzdelemben a Phil Taylor-trófeáért Blackpoolban. A felső ágon a kétszeres világbajnok Gary Anderson a torna meglepetésemberével, Jeffrey de Zwaannal néz farkasszemet, míg a tábla másik felén a tavalyi döntős Peter Wright méri össze a tudását a 6. kiemelt Mensur Suljoviccsal. 

Anderson harmadik elődöntőjére készül Blackpoolban. - Fotó: PDC

A 22 éves De Zwaan tündérmeséje pénteken a negyeddöntőben sem ért véget, sőt még az eddigi csodás játékára is rá tudott pakolni egy lapáttal és nyolc leg különbséggel verte a top 10-es Dave Chisnallt. Miután Chizzy előtt már két világbajnok, Michael van Gerwen és Adrian Lewis is áldozatául esett, így teljes mértékben kiérdemelte az "óriásiölő" becenevet. 

Minden meccsen egyre nagyobb az önbizalmam és úgy érzem, hogy bárkit képes vagyok legyőzni. Ez a hét egyre jobban és jobban alakul. Ünnepelek egy kicsit, majd készülök a folytatásra - hiszem, hogy képes vagyok megnyerni a tornát. 

- mondta World Matchplay holland újonca, aki egyébként a legalacsonyabban rangsorolt játékosként vágott neki a versenynek. 

De Zwaan folyamatosan emelte a játéka színvonalát, a PDC Hungarian Fan Club statisztikái alapján Chizzy ellen már 100 fölé vittte a körátlagát, szám szerint 103.23-mal zárt, ami mellé parádés, 53%-os kiszállózás párosult. 

Fogadás a győztesre    
Jeffrey de Zwaan Gary Anderson
3.15 1.25

Klasszis teljesítmény, de Anderson ellen lehet még ennél is több kell majd. A skótok kétszeres világbajnoka ugyanis szintén csodás formát mutat. Bár a kiszállózása döcögött Joe Cullen ellen, de a tömeget nagyon jól dobta, és nem mellesleg egy 9 nyilast is összehozott.

Anderson már az a kaliber, aki ellen a jó vagy a klasszis játék sem garancia a továbbjutásra. Kíváncsian várjuk, hogy De Zwaan miként tudja állni a sarat egy ilyen játékos ellen. Igaz, hogy kiütötte már Van Gerwent, de a világelső holland tudása alatt teljesített.

Ráadásul az elődöntőben már minimum 17 leget kell nyerni a továbbjutáshoz, a hosszabb meccs pedig mindig a favoritnak kedvez. 

Ugyanakkor De Zwaannak vesztenivalója nincsen, a ritmust pedig annyira elkapta, hogy aligha nyújt majd gyenge játékot. Várhatóan tehát rágós falat lesz Garynek, így mi 28.5 fölé lőjjük be a legek számát, vagyis 17-12-nél simább meccsre nem számítunk. 
 

  • Legek száma - 28.5 felett @ 1.72

 

Ami a másik elődöntő főszereplőit illeti, Wright és Suljovic egyaránt impozáns teljesítményt nyújtott a negyeddöntőben. A skót esélyt sem adott Simon Whitlocknak, egészen brutális, 76%-os kiszállózással 11 leget tett közé. Suljovic a meccs második felében gyújtotta be a rakétákat és hagyta állva Darren Webstert. Az osztrák is parádésan dobta a duplákat, hiszen 16/28-as mutatóval zárta a meccset. 

Wright idén még nem tudta legyőzni Suljovicot. - Fotó: PDC

Kicsit küszködtem a nagy hőséggel, de örülök, hogy ennyire jól kiszállóztam, mert az utóbbi időben sokat gyakoroltam.

- mondta Wright, aki ismét 100 feletti körátlaggal végzett. 

Fogadás a győztesre    
Peter Wright Mensur Suljovic
1.35 2.60

A fogadóirodáknál a skót számít a favoritnak, de a 29.5-re meghúzott line mutatja, hogy szoros meccsre van kilátás.

Wrightnak egyébként sem ment az utóbbi időben Suljovic ellen, hiszen idén háromból háromszor kapott ki ellene. 

Mindketten jó formában van, jól kiszállóznak, szóval aligha lesz egyoldalú meccs. 

Fogadás szempontjából Wright meccsein eddig kifizetődő volt a 180-as piacon fogadni. A bukmékerek ugyanis nem igazán veszik figyelembe, hogy a skót duci, testes nyilakkal játszik, így alig-alig dob 180-at. Eddig 7-nél jár a tornán, ami 52 leg alatt elég karcsú. Kicsit kezdenek azért észbe kapni az irodák, mert legutóbb 7.5-ös line-t adtak, most viszont a hosszabb meccs ellenére is lejjebb vitték 6.5-re. Még talán ez is érhetne egy próbát, de inkább 1.61-ért Suljovic több 180-ra érdemes tenni.

 



NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Ki dobja a nap legmagasabb kiszállóját?

 

A válaszokat hozzászólásban várjuk, a helyesen tippelők között pedig a torna végén gazdára talál egy Phil Taylor: Erőpróba könyv. 

 

Tippelési határidő: szombat, 20:00



További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet.com-ra, ahol továbbra is 19 euróért fizethetsz elő az összes tippmester összes tippjére.