Nemzetközi foci

Így profitálhatunk a Chelsea-Interből

Sarri első komolyabb meccsét egykori riválisa ellen játszhatja a Bajnokok Kupájában.

Nincs megállás a Bajnokok Nemzetközi Kupájában és szombat este a nizzai Allianz Riviera Stadionban a Chelsea az Inter csapatával néz farkasszemet.

1x2    
Chelsea Döntetlen Internazionale
1.97 3.35 3.05

Nincs tér a kudarcra - Sarrinak muszáj lesz első évében bizonyítania. fotó: Squwaka

A londoniak háza táján komoly felfordulás van nyáron. A legfontosabb változás, hogy leváltották a menedzseri stábot - Antonio Conte helyére Maurizio Sarri érkezett, a másodedző szerepét pedig mostantól Gianfranco Zola tölti be. Zola játékosként négy nagy trófeát is nyert a kékekkel és a napokban adott interjújában az azóta történt változásokat emelte ki. "Nagyon nagyon rég volt már, amikor itt játszottam, sok minden megváltozott, de úgy érzem a csapat helyes útra tért és jó irányba haladunk. A klub sokkal nagyobbá vált, mint anno, ez pedig azt mutatja, hogy a fejlődés jelentős. Maurizio és jómagam is azért vagyunk itt, hogy segítsük a klub növekedését és fejlődését."

A Premier League kezdete előtt négy parádés összecsapás vár a Chelsea-re, szombaton az Inter, azt követően pedig egy-egy az Arsenal, Manchester City és Lyon csapataival szemben. Zola kiemelte ezeknek a felkészülési meccseknek a fontosságát és hatását is. 

Bizonyos értelemben ezek a meccsek a legfontosabbak a szezonban - itt adjuk meg mindennek az alapját.

- mondta és kitért arra is, hogy a vb miatt idén kevesebb idő jut a formába lendülésre. 

Játékosfronton is zajlanak az események, eddig a legnagyobb fogás Sarri napolis tanítványa, Jorginho, aki a Perth Glory elleni 1-0-ás győzelem alkalmával már meg is csillogtatta erényeit. Mellette Cesc Fabregas, Alvaro Morata, Pedro és az újra fitt David Luiz is a kezdőbe várható. A világbajnoki résztvevők (Eden Hazard, N’Golo Kante, Olivier Giroud, Gary Cahill, Michy Batshuayi, Ruben Loftus-Cheek és Courtois) egyelőre vakáción vannak.

A történelem során a két csapat háromszor mérte össze erejét. Legutóbb 2010-ben a BL-ben játszottak, akkor a Mourinho vezette Inter kiverte a sorozatból a londoniakat és végül a győzelemig menetelt.

Az olaszoknál szokás szerint őrült ütemben jönnek mennek a játékosok. A legfontosabb érkezők eddigi a belga fenegyerek, Nainggolan és a Laziótól ingyen megszerzett csodavédő, de Vrij. Jelenleg így fest a legerősebb kezdő - elég pofás, lássuk be. 

fotó: Transfermarkt

A tavalyi szezonban Icardiék épphogy megcsípték a negyedik, BL-indulást érő helyet és a friss szezonban is ez lesz a minimum elvárás. Spalletti mesternek azért lesz dolga bőven, az utóbbi hét napban két barátságos remit ért el eddig a milánói gárda.

A szombati párharcon a bukik enyhén a Chelsea csapatát favorizálják, de szokás szerint elég óvatosan lőtték be a szorzókat. A Bajnokok Kupájának eddigi tapasztalatai alapján a fő hangsúly a kísérletezésen van, jól mutatja ezt, hogy kilenc meccsből hétszer esett a mindkét csapat lő gólt opció. A rengeteg csere általi felbolydulásban ez nem is annyira meglepő, így Sarri első "nagy" meccsére is e mellett tesszük le a voksunkat.

hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.61
[2749652] 2018-07-28 20:05:00 Chelsea - Interx;