Nemzetközi foci

Fifti-fifti a Barcelona-Tottenham derbi

Messi nélkül, de új igazolásokkal kiegészülve támadnak a katalánok első meccsükön a Bajnokok Kupájában.

Vasárnap magyar idő szerint hajnali ötkor a Barcelona is megkezdi szereplését a Bajnokok Nemzetközi Kupájának keretében, amikor is a kaliforniai Rose Bowl Arena gyepén a Tottenhammel néz farkasszemet.

1x2    
Barcelona Döntetlen Tottenham
2.23 3.40 2.53

Ernesto Valverde egyelőre sok stabil kezdőjét kényszerül nélkülözni a világbajnokság miatt, de az egyik legizgalmasabb nyári igazolás, a fiatal Malcolm megkaphatja első játékperceit a gránátvörös-kékek mezében.

A Bordeaux-tól megszerzett 21 éves Malcom bevetésre készen. fotó: Sky Sports

További két új szerzeményük, Arthur és Clement Lenglet is bevetésre vár. A Los Angelesben tartott idei első sajtótájékoztatón Valverde előre vetítette a célkitűzéseiket.

Mindent meg akarunk nyerni. Persze nem egyszerű ebben a klubban szerepelni – nem csak nyernünk kell, de jól is kell játszanunk!

A katalánok, akárcsak az összes többi résztvevő a tornán, három meccset játszanak majd, és a Tottenhamet követően a Romával és az AC Milannal meccselnek. Az első tétmeccsük is hamarosan eljön – augusztus 12-én a Spanyol Szuperkupa serlegéért a Sevilla együttesével csapnak majd össze. Szűk hat napra rá Messiék megindítják címvédő hadjáratuk a La Ligában.

A Tottenhamnél sem mondhatni, hogy teljes lenne a keret, hiszen a csapat adta a vb-elődöntőig menetelő Háromoroszlánosok magját. Egyelőre tehát kilenc spílerre nem számíthat Pochettino mester, akinek fiai így is 4-1-re verték a Romát az első Bajnokok Kupája meccsükön.

Ahogy azt mi is több ízben kiemeltük, azt most Pochettino is elmondta a Sky Sportsnak adott rövid interjújában. „Ez az előszezon kicsit különbözik a megszokottól, mivel a vb miatt sokan távol vannak még.

Ám ez egyúttal egy masszív lehetőség a fiataloknak, hogy megküzdjenek a kezdő tizenegyért.

A londoniaknak a Barcát követően még két barátságos felkészülési meccsük lesz (Inter, Girona), augusztus 11-én pedig a Newcastle ellen kezdik meg a Premier League-szezont.

A párosítás lazán elmenne egy BL-elődöntőben is, de a sok hiányzó illetve a tétnélküliség miatt inkább a kísérletezés lesz főszerepben. A bukik is csak tapogatóznak az esélyekkel kapcsolatban, hiszen szinte egál oddsot szabtak meg a felekre. Gólokra azért ismét jó eséllyel számíthatunk, amennyiben 2.5 fölötti találat esik 1.45-ös, amennyiben alatta 2.40-es megtérülésre számíthatunk a    -tól.

[2749648] 2018-07-29 05:05:00 Barcelona - Tottenham Hotspurx;