Vízilabda

A hetedik hely a tét Vámos Mártonék számára

Oroszország ellen zárja gyászos Európa-bajnoki szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott szombaton.

A hetedik helyért játszanak Vámos Mártonék. - Fotó: MTI

Zsinórban második vereséget szenvedte el a playoffban a magyar férfi vízilabda-válogatott, a szerbek után a montenegrói csapat vert meg minket. Ennek köszönhetően szombaton a hetedik helyért ugranak vízbe Vámos Mártonék, ellenfelük pedig Oroszország lesz.

1x2    
Magyarország Döntetlen Oroszország
1.70 6.50 2.59

Hiába játszott jól a magyar csapat Montenegró ellen, idén negyedik ízben is vereséget szenvedett tőle. Märcz Tamás például úgy fogalmazott a csütörtöki ütközetet követően, hogy a torna legjobb játékát nyújtották akkor a mieink, mégis kevés volt a sikerhez. Mindez pedig annak volt köszönhető, hogy ezúttal nem aludt be a csapat a kezdésnél, jól ment bele a meccsbe, így pedig komoly ellenállásra kényszerültek a balkániak. Azonban amíg a sorsdöntő pillanatokban ők megkapták a kiállításokat, mi szokás szerint nem...

"Mindenképp fel kell pörögni az utolsó meccsre, ugyanúgy megyünk tovább, ahogy az elmúlt időben dolgoztunk, tartjuk azt a csapatszellemet. Előrelépés volt, hogy Montenegró ellen keményen álltak hozzá a játékosok a meccshez, így lesz ez az oroszok ellen is. Én győzelemmel szeretném zárni az Európa-bajnokságot, a csütörtöki meccs alapján pedig erre minden esélyünk megvan. Nem lesz könnyű találkozó, de mindenképp hasznos lesz, hogy újabb meccset játszunk" - mondta Märcz Tamás a vlv.hu-nak.

Roppant fontos lenne a siker, hiszen a magyar férfiválogatott az Eb-k történetében hetediknél csak egyszer végzett rosszabb helyen, amikor 1989-ben Bonnban, a kilencedik pozícióban járt. A győzelmet ugyanakkor nem adják majd könnyen az oroszok, akikről szövetségi kapitányunk elmondta, hogy nem könnyű ellenfelek, amit  több meccsen is bizonyítottak, hiszen szerbektől mindössze két góllal, míg a görögöktől csak egyetlen egy találattal kapta ki. Igaz, a tavalyi hazai rendezésű világbajnokságon 14-5-re ütöttük ki őket a Margitszigeten.

A magyar férfi válogatott Eb-csapata:
Kapusok: Nagy Viktor, Vogel Soma.
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

 

 

 

 

Ami a helyosztó esélyeit illeti, a     szerint ezúttal mi vagyunk az esélyesek, hiszen háromesélyben 1.70-szeres pénzt kínál mieinkre, az oroszokra 2.59-szeres oddson lehet fogadni, a remi pedig 6.50-szeres szorzót ér. Kétesélyben 1.53-szoros pénzért lehet fogadni Vámosékra, Oroszországra 2.20-szoroson, míg a gólok számának határát 19,5-re lőtték be a bukmékerek.

A szombaton, 16:45-kor kezdődő Magyarország-Oroszország találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!