Darts

Wright kényelmesen nyerhet, Suljovicra kemény menet vár - napi tippek a World Matchplayre

megosztom

Pénteken az alsó ági negyeddöntős ütközetekkel folytatódik a küzdelem Blackpoolban, a 2018-as World Matchplayen.

Csütörtök este a felső ágon fény derült a két elődöntős névre, pénteken pedig megtudjuk, hogy a tábla másik felén kik szállhatnak majd harcba a döntőért. Az est legnagyobb kérdése, hogy a két favorit, Peter Wright és Mensur Suljovic tudja-e igazolni a papírformát. 

World Matchplay, 7. játéknap (július 27, péntek)   
Mérkőzések 1 2
Mensur Suljovic-Darren Webster 1.30 2.90
Peter Wright-Simon Whitlock 1.25 3.10

Elsőként az osztrák tehet majd erre kísérletet, méghozzá a regnáló világbajnok Rob Crosst búcsúztató Darren Webster ellen. Az 50 éves "pusztító" ismét lecsapott, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy Cross kifejezetten gyengén kiszállózott, ami megpecsételte a sorsát. Ez persze semmit nem von le Webster érdemeiből, aki hitt a győzelemben és tökéletesen használta ki a lehetőségeit.

"Ez nagyon élvezetes volt, nagyszerű érzés legyőzni az aktuális világbajnokot. Tudom, hogy elég jó vagyok ahhoz, hogy legyőzzem a legjobb játékosokat, és most meg is mutattam." 

Ez életem lehetősége, hogy bejussak a legjobb 10-be, szóval szeretnék a győztes úton maradni. Az eredmények tekintetében pályafutásom legjobb szakaszát élem, de az edzések alapján még van a játékomban extra 20%, amit a nagyszínpadra vihetek. 

- mondta nagyon lelkesen Webster, aki hozzátette, hogy Mensur ellen nem kifejezetten szeret játszani, de ezt a tornát most nagyon élvezi, így várja ezt az összecsapást is. 

Nem Webster az egyedüli, akinek nem fekszik az osztrák lassú stílusa. Sokan nem tudják felvenni a ritmust Suljovic ellen. A legutóbbi, június végi meccsükön mondjuk ilyen problémája nem volt az angolnak, hiszen 101-es átlagot dobott, igaz, ez sem volt elég neki a győzelemhez, döntő legben ugyanis Mensur nyert. 

Ez is pokolian szorosnak ígérkezik, Webster önbizalmának komoly lökést adott Cross legyőzése, ilyenkor pedig még veszélyesebb. Suljovic egyébként jól játszott Ian White ellen, de lehet most annál is több kell majd, ha nem akar a világbajnok sorsára jutni. 
 

  • Legek száma - 26.5 felett @ 1.83

 

Ami a másik negyeddöntőt illeti, papíron Peter Wright és Simon Whitlock ütközete a patinásabb, de ez nem garancia arra, hogy ez lesz az izgalmasabb meccs. Itt ugyanis erősen a 2. kiemelt skót felé billen a mérlegnyelve, hiszen az ausztrál hiába nyerte eddigi minkét meccsét viszonylag kényelmesen, igazából nem kellett megszakadnia és összességében középszerű teljesítménnyel vette az akadályokat. Wright viszont nagyon elemében volt Kim Huybrechts ellen és közel 106-os átlaggal küldte haza a belgát. 

Magabiztosnak és összeszedettnek éreztem magam. Simon ellen nehéz lesz, mert jó barátok vagyunk, de amikor a tábla elé állunk, akkor ellenfélként tekintek rá. 

- nyilatkozta Wright, aki tavaly a döntőig menetelt Blackpoolban. 

A skót ismét csodás formát mutat a Winter Gardensben, Whitlocktól pedig sokkal acélosabb darts kell, ha a győzelemben gondolkozik. De nem vagyunk benne biztosak, hogy jelenleg tud konkurálni az ausztrál egy 100 körüli átlaggal. Az eddig látottak alapján magabiztos Wright siker lenne a papírforma.

Fogadás tekintetében viszont érdemes inkább a 180-as piacon nézelődni, a partneroldalunkon, a Logibeten találtok is erre vonatkozóan egy 7/10-es tippet MoneyMakertől. 


NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Összejön a Suljovic-Wright elődöntő?

 

A válaszokat hozzászólásban várjuk, a helyesen tippelők között pedig a torna végén gazdára talál egy Phil Taylor: Erőpróba könyv. 

 

Tippelési határidő: péntek, 20:00További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet.com-ra, ahol továbbra is 19 euróért fizethetsz elő az összes tippmester összes tippjére.
megosztom