Nemzetközi foci

Mire megy Emery volt csapata ellen?

Az Atlético Madriddal a rengeteg helyzet ellenére nem bírtak az Ágyúsok. A Bajnokok Kupájában a PSG ellen javíthatnak.

Az Arsenal és a PSG csapatai a Bajnokok Kupájának keretében a szingapúri Nemzeti Stadionban csapnak össze szombaton kora délután.

1x2    
Arsenal Döntetlen PSG
1.77 3.60 3.45

Az londoniak első meccsüket a tornán az Atlético Madrid ellen játszották és igaz, hogy végül tizenegyesekkel alulmaradtak, de meglepően jó játékkal rukkoltak elő. A meccs nagy részében uralták a pályát, de az 1-1-es eredményt követően a lebonyolítás miatt egyből büntetők következtek, amelyben 3-1-re kikaptak. A rendes játékidő egyetlen gólját jegyző 17 éves Emile Smith-Rowe a jövő nagy sztárja lehet, ha ilyen ütemben fejlődik tovább, hiszen már ennyi idősen is rendkívüli repertoárral rendelkezik.

A PSG ellen sem lesz sokkal könnyebb dolguk és külön pikantéria, hogy Unai Emery egykori kenyéradó klubja ellen szállhat harcba. Komoly morális löketet adhatna, hogy a klubfociban egyik legnagyobb költekező gárdáját verni tudnák.

A mesternek szinte már az egész csapat a rendelkezésére áll – a vb kieséses szakaszt megjárt Welbeck és Torreira vannak még távol. A Sampdoriától 26.5 millió fontért megszerzett uruguayi Torreira bemutatkozására tehát még várniuk kell a szurkolóknak. Három új szerzemény ellenben már ott van a csapattal és bevetésre vár, név szerint Bernd Leno, Sokratis és Matteo Guendouzi.

A két csapat legutóbb a 2016/17-es Bajnokok Ligája csoportkörében, ahol a londoni 2-2 után Párizsban 1-1-et játszottak.

Csalódást kell okoznunk azoknak, akik azt várják, hogy a párizsiak legnagyobb ászai is a kezdőbe várhatók, hiszen hasonlóan ellenfelükhöz, a PSG vb-n szerepelt játékosai is vakációznak még.  Neymar, Mbappé, Cavani és Thiago Silva sem fog tehát játszani, ám ez remek lehetőséget nyújt a kevesebb játékpercet kapó fiatalok számára. Mellesleg csütörtökön jelentették be, hogy a gárda talizmánja megkapta az ikonikusnak számító 7-es mezt.

Az olaszok legendás kapusa, Buffon ellenben ott van a keretben sőt a Bayern elleni 3-1 alkalmával bő 50 percet kapott is az új mestertől, Thomas Tucheltől. A német taktikusnak van dolga bőven, hiszen az eddigi felkészülési meccsek során még az francia alsóbb ligából jövő FC Cambly is 4-2-re verte őket.

Bár az Arsenal-Atléticón bejött a tippünk, erre a meccsre nem igazán tudnánk jó szívvel mit ajánlani. Ahogy az oddsokból is látszik, a bukik ismét az Ágyúsokat favorizálják, ami minden bizonnyal a komplettebb keretnek tudható be. Győzelmükre a     1.77-et, míg a PSG sikerére 3.45-öt fizet, döntetlen esetén pedig 3.60-as szorzót csíphetünk. Amennyiben minimum három találat esik a meccsen egy elég szerény 1.45-ös, míg ha kevesebb 2.35-ös oddson fialtathatjuk a pénzünket.

Szerintetek elverheti Emery volt csapatát?
[2749649] 2018-07-28 13:35:00 Arsenal - Paris Saint Germainx;