Vízilabda

A bronz is szépen csilloghat

A magyar női vízilabda-válogatott pénteken a bronzéremért csatázik a spanyolok ellen a barcelonai Európa-bajnokságon.

A bronzért játszik pénteken a magyar válogatott. - Fotó: Kovács Anikó - MTI

Nem sikerült a bravúr, a magyar női vízilabda-válogatott szerdán egygólos vereséget szenvedett Hollandia ellen, így pénteken a bronzéremért küzdhet az Eb-n a házigazda ellen.

1x2    
Magyarország Döntetlen Spanyolország
3.60 7.25 1.40

A hollandok szoros emberfogásos védekezése nem ízlett a mieinknek, ők voltak a kezdeményezőbbek a mérkőzés elején, aminek köszönhetően Gangl Edináék végig futottak az eredmény után. Ugyan a lányok hatalmasat küzdöttek, még az egyenlítés is majdnem összejött a meccs végén, azonban a kulcsszituációkban rendre rossz döntéseket hoztak, ami rengeteg energiát emésztett fel, s ennek csak is vereség lehetett a vége.

"Szörnyű volt a lelátóról, tehetetlenül nézni a mérkőzést. Ugyanakkor fentről sajnos tökéletesen látni lehetett azokat a hibákat az első félidőben, ami döntőnek bizonyult. Gyakorlatilag három-négy olyan helyzetet rontottunk el, amit megbeszéltünk, amiért megdolgoztunk. Ha nem mennek el két-három góllal, ez a csapat nem ver meg bennünket. A végén visszajöttünk a meccsbe, aztán volt egy-két furcsaság, de az eleje miatt nem biztos, hogy győzelmet érdemeltünk volna" - értékelte a magyar csapat eltiltott szövetségi kapitánya a Hollandia elleni elődöntőt a waterpolo.hu-nak.

Bíró Attila a folytatásban nagyon bízik abban, hogy érmet tud szerezni válogatottja a barcelonai Európa-bajnokságon. Azonban ez nem lesz egyszerű, hiszen a harmadik helyért meglepetésre a házigazda spanyolokkal kell farkasszemet nézniük a mieinknek. Már pedig a hispánok a nyitófordulóban könnyedén, 13-9-re vertek minket, és ezúttal is minden mellettük szól.

A magyar női válogatott Eb-csapata:
Kapusok: Gangl Edina, Tóth Eszter.
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Gyöngyössy Anikó, Horváth Brigitta, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Leimtere Dóra, Parkes Rebeca, Szilágyi Dorottya, Szűcs Gabriella.

 

 

 

 

Ami a bronzmeccs esélyeit illeti, a     szerint nem mi vagyunk az esélyesek, hiszen háromesélyben 3.60-szoros pénzt kínál mieinkre, a spanyolokra 1.40-szeres oddson lehet fogadni, a remi pedig 7.25-szörös szorzót ér. A bukik szerint 2,5 gólos favoritnak számít a házigazda, a gólok számának határát pedig 18,5-re lőtték be a bukmékerek.

A pénteken, 20:30-kor kezdődő Magyarország-Spanyolország találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!