Európa Liga

Ha esélyt akarunk a visszavágón, zöldülnie kell ennek a háromszoros tippnek

Fogadási szempontból nem könnyű meccs a liláké, hiszen hiába toronymagas esélyes a Sevilla, még közel sincs topformában.

Az Európa Liga második selejtezőkörében az Újpest a Sevilla ellen lép pályára a Ramón Sanchez Pizjuán stadion publikuma előtt. A meccs magyar szemmel szokatlanul későn, este 21:45-kor kezdődik majd.

A csapat és Vignjevics is élete lehetősége előtt. fotó: Újpest Facebook

Első blikkre lehetetlen küldetés tornyosul a nemzetközi kupaporondon 2009 óta nem járt lilák előtt, hiszen ellenfelük a sorozat legsikeresebb csapata. A Rojiblancos ezidáig öt alkalommal emelhette magasba az EL-trófeát és klasszisokkal erősebb keretének köszönhetően  magabiztosan várhatja az odavágót.

1x2    
Sevilla  Döntetlen Újpest
1.10 7.25 15.00

Kissé szokatlan lehet az andalúzoknak, hogy ilyen korán indul a kupaszereplés, hiszen általában vagy a csoportkörben, vagy az egyenes kieséses szakaszban csatlakoznak be. A tavalyi csalódást keltő bajnoki hetedik hely azonban azt eredményezte, hogy már a második körben beszállnak a selejtezőkörbe.

Mivel a La Liga csak augusztusban indul, így az utóbbi hetekben csak barátságos felkészülési meccseket játszottak, amiken elég változó formát mutattak. Remiztek egyet az angol Bournemouth-szal, majd legyőzték az alsóbb osztályú Real Murciát végül múlt szombaton kikaptak a Benficától. Ezekből messzemenő következtetést nem lehet levonni, de az szinte bizonyos, hogy a játékosok nem lesznek még topformában.

Sevilla#esp-sevilla#5

A tavalyi szezon végén a 43 éves kora ellenére viszonylag tapasztaltnak számító Pablo Machínt nevezték ki a klub élére, aki várhatólag a legerősebb kezdőjét nevezi a párharc odavágóján. A csatársort Nolito és Wissam Ben Yedder fémjelzi, továbbá Franco Vazquez, Joaquin Corea, Pablo Sarabia és Nicolas Parejo is a pályára várható.

Ahogyan azt már korábban is hangsúlyoztuk, szinte felborul a pálya az egyenlőtlen erőviszonyoktól, azonban a Neftcsi elleni visszavágójából bőven meríthet erőt a negyedik kerületi csapat. Ahogy egykori futballistájuk, Szendrei József is nyilatkozta, ez egy remek (talán soha vissza nem térő) alkalom arra, hogy a játékosok megmutassák magukat és az egész későbbi karrierjüket meghatározhatja egy jó teljesítmény. Itt a lehetőség a bizonyításra, szervezetten, okosan, taktikusan kell játszani és olyan eredményt kiharcolni, amivel marad esély a visszavágón.

Az utazási és szállás körülményekre ezúttal nem volt panasz, így karrierjük egyik legfontosabb meccsén kipihenten léphetnek majd pályára Litauszkiék. „Tökéletes volt az utazás. A szálloda gyönyörű, értesüléseink szerint a sztárcsapatok is itt szoktak megszállni, úgyhogy minden igényünk kielégített. Külön termünk van az étkezéshez,

el vagyunk szigetelve a külvilágtól, így csak a meccsre kell koncentrálnunk, semmi másra. Egy szó, mint száz, minden rendben van.

- mondta a rutinos védő.

Érdemes meghallgatni az Újpest legendás csatárát, Dunai Antalt, aki a klub hivatalos Youtube-csatornáján adott interjút. A csapat színeiben 202 gólt vágó Dunait az EL-továbbjutásról, a sevillai emlékeiről és a csütörtöki mérkőzésünkről kérdezték.

EL-statisztikák

  • A Sevilla megnyerte legutóbbi 9 meccsét
  • A Sevilla legutóbbi 7  meccséből 5-öt behúzott
  • Az Újpest legutóbbi 8 meccséből 6-on szenvedett vereséget


Rendkívül nehéz feladat előtt áll tehát az Újpest, amit jól mutat a bukik oddsszabása is. A Sevilla továbbjutására egy külföldi buki 1.04-et ad, míg hazánk csapatának harmadik körbe kerülése 11-szeres pénzt ér. Amiben muszáj bízni az az, hogy összejön a később kincset érhető idegenbeli gól, mert anélkül szinte biztos elszáll minden reményünk. A Rojiblancos nem valószínű, hogy szégyellősen áll majd ki, így több gól is várható tőlük - nem tehetünk mást, mint bíznunk a tisztes helytállásban.

 

  • Mindkét csapat lő gólt + hazai @3.00    

 

[2790781] 2018-07-26 21:45:00 Sevilla - Újpestx;