Darts

Chizzynél és Andersonnál is kiszakadhat a 180-as zsák - napi tippek a World Matchplayre

  • Cesc18

Csütörtökön két negyeddöntős összecsapással folytatódik a küzdelem Blackpoolban.

Csütörtökön csupán két meccs szerepel a programban, azonban a tét a legjobb négy közé jutás lesz, és ezúttal már minimum 16 leget kell fogni a győzelemhez. Szóval nem nézünk rövid este elé, pláne, hogy két igen izgalmas párosítás vár ránk.

World Matchplay, 6. játéknap (július 26, csütörtök)   
Mérkőzések 1 2
Jeffrey de Zwaan-Dave Chisnall 2.15 1.55
Joe Cullen-Gary Anderson 3.80 1.18

Az első negyeddöntőben a torna meglepetésembere, Jeffrey de Zwaan és a 8. kiemelt Dave Chisnall néz farkasszemet egymással. Papíron ezt a rutinosabb angolnak illene hoznia, ám a 22 éves holland két világbajnokot is hazaküldött már, ráadásul legutóbb úgy verte Adrian Lewist, hogy az angol 103 feletti átlagot dobott. Teljesen megérdemelten jutott tehát el idáig De Zwaan, akit óriási hiba lenne leírni a folytatásban. 

Ez egy álom, de nem szeretném, hogy véget érjen. Mindent megteszek, hogy legyőzzem Dave-et. Senkitől sem félek, csak a legjobbamat szeretném nyújtani. 

- mondta a holland, akitől ez egy nagyon szimpatikus hozzáállás, hogy nem elégszik meg az eddigi bravúrokkal. 

Chizzy ellen várhatóan ugyanolyan nehéz dolga lesz, mint Lewis ellen volt, hiszen az angol is kiváló formát mutat. Az előző körben 103-as átlaggal verte Michael Smith-t úgy, hogy 2-7-ről állt fel.

Chisnallnak nem ment igazán jól a játék az elmúlt nyolc hónapban, de keményen dolgozott és nagyon kellett már neki egy ilyen visszajelzés, hogy jó úton halad. 

Úgy véljük teljesen reálisan lőtték be az oddsokat, a szigetországi a favorit, de nem írják le a hollandot sem. Hiába Chisnall a rutinosabb, másfél éve nem járt major tornán elődöntőben, szóval aligha lesz nyugodt. Kiélezett meccsre számítunk, ahol nüanszok dönthetnek. De Zwaan megmutatta már, hogy bírja a nyomást, szóval az angol abban nem bízhat, hogy a holland keze megremeg.

Fogadás szempontjából sok Chizzy 180-ra és leg overre éri meg tenni a zizit. Az angolnak most sül a keze, ilyenkor pedig nem spúroskodik a maximumokkal, az előző meccsén 10-et szórt és most 9.5 a line. Ami a legek számát illeti, 27.5-nél húzták meg a határt, vagyis 16-12-es eredménynél már nyerte a fogadás. Ennél mi szorosabb meccset várunk, ha egyikük teljesítménye sem esik vissza. 
 

  • Chisnall 180-as dobásainak száma - 9.5 felett @ 2.00
  • Legek száma - 27.5 felett @ 1.72

 

A másik elődöntőben szintén egy nem kiemelt játszik egy kiemelttel, vagyis Joe Cullen méri össze a tudását Gary Andersonnal. Cullen ittléte azért messze nem akkora meglepetés, mint De Zwaan menetelése, ugyanakkor arra aligha számított bárki is, hogy 3-3 leget veszít a két meccsén. Az igazsághoz mondjuk hozzátartozik, hogy sem Gerwyn Price, sem pedig Daryl Gurney nem játszott jól, ugyanakkor Cullen erről nem tehet, és ahogyan elmondta, az volt a feladata, hogy kihasználja az ellenfelei hibáit, ezt pedig megtette. Nem is akármilyen játékkal, hiszen majdnem 100-as átlagot dobott. Cullennek ez mindössze a második rangos negyeddöntője lesz és erre ki is tért a nyilatkozatában:

Hogy őszinte legyek, kicsit csalódott vagyok, hogy ez csak a második televíziós negyeddöntőm, úgy érzem ennél többet kellett volna már elérnem. De most itt az esély, hogy valami nagyot alkossak. 

Anderson ellen ez nem lesz egyszerű mutatvány, ugyanis a skót nagyon elemében volt Raymond van Barneveld ellen. Olyan játékot mutatott Anderson, amivel Cullen nehezen konkurálhat. 

Benne van, hogy egy nagyon jó meccset játszanak, de azt nem érezzük, hogy Cullen képes lesz borítani a papírformát. Sőt, abban sem vagyunk biztosak, hogy 5 legen belül tud maradni. 

Fogadás tekintetében érdemes a 180-as piacon válogatni. A 15.5-ös line kifejezetten magasnak tűnik, hiszen Cullen eddig csak 3-at dobott a tornán, ami még úgyis kevés, hogy mindkét meccse tükörsima volt. 
 

  • 180-ak száma - 15.5 alatt @ 1.75    
  • Anderson dob több 180-at @ 1.44

 



NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Lesz-e valamelyik meccsen 20 vagy annál több 180-as dobás?

 

A válaszokat hozzászólásban várjuk, a helyesen tippelők között pedig a torna végén gazdára talál egy Phil Taylor: Erőpróba könyv. 

 

Tippelési határidő: csütörtök, 20:00



További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet.com-ra, ahol továbbra is 19 euróért fizethetsz elő az összes tippmester összes tippjére.