Vízilabda

Az 5-8. helyért küzd tovább a Märcz-csapat

megosztom

Montenegró ellen ugrik medencébe a magyar férfi vízilabda-válogatott csütörtökön a barcelonai Európa-bajnokságon.

A vigaszágon folytatja a magyar csapat. - Fotó: MTI

Ahogy várható volt, nem jött össze a bravúr Szerbia ellen férfi vízilabda-válogatottunk számára, így Nagy Viktorék az 5-8. helyért csatázhatnak a továbbiakban. Az első körben szintén egy balkáni csapattal, nevezetesen Montenegróval néznek farkasszemet.

1x2    
Magyarország Döntetlen Montenegró
3.10 6.25 1.55

Megint nem sikerült a meccskezdés, hiszen ismét bealudt a magyar válogatott. Szerbia elleni volt a harmadik olyan mérkőzése a gárdának az Eb-n, ahol az első negyedben nem sikerült gólt szereznie. Ellenben déli szomszédaink nagy presszió alá helyezték a mieinket, aminek köszönhetően négy gólt is lőttek, így voltaképp már nyolc perc után eldőlt a találkozó.

A mieinknek a koncentrációjukkal is probléma volt, sőt a kellő mértékű agresszióval is, még akkor is, ha a szerbeknek jóval több fórjuk volt, mivel a bírók azon a találkozón sem nekünk fújtak. Persze fordított esetben sem lett volna sok esélye a magyar csapatnak, sajnos perpillanat ennyivel jobbak a szerbek.

"Nagyon kevés az igazi, nagyon potenciális góllövőnk, talán nincs az az összgólerősség sem a csapatban, ami korábban megszokott és jó volt. Jó játékosaink vannak ugyan, de jelen pillanatban ennyire képesek, ezt tudják. A jövőben még keményebben kell dolgozni, hogy elérjük céljainkat. A védekezésre még jobban kell figyelnünk a folytatásban" - értékelte a szerbek elleni mérkőzést Märcz Tamás a vlv.hu-nak. A szövetségi kapitányunk pedig kitért az vigaszági rájátszásra is:

"Senki sem lesz boldog, aki az öttől a nyolcadig helyezésért játszik. A montenegróiak ellen kezdünk, félelmetesen erősek és akár meg is nyerhették volna ezt az Európa-bajnokságot, persze nem verhetetlenek. Az viszont biztos, hogy két hasznos meccset játszunk még, számunkra előny, hogy mindezt kemény ellenfelekkel tesszük. Ezt a két mérkőzést fel kell használni arra, hogy jövőbe mutató játékot tudjunk játszani és a játékosok olyan játékot mutassanak, amivel méltók ahhoz, hogy magyar válogatottak. Legyen az győzelem vagy vereség, akárhogy is, legyen képe a játéknak, összeszedett és motivált játékosokat szeretnék látni a vízben továbbra is."

A magyar férfi válogatott Eb-csapata:
Kapusok: Nagy Viktor, Vogel Soma.
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

 

 

 

 

A csütörtöki meccsnek pedig abszolút nem mi vagyunk az esélyesei, hiszen a két csapat idén háromszor találkozott, s mindannyiszor a montenegróiak nyertek, legutóbb közel egy hónapja, a budapesti, Világliga Szuperdöntőjének fináléjában maradtunk alul ellenük büntetőkkel.

Mindezek tükrében tehát nem meglepetés, hogy a    szerint sem mi vagyunk az esélyesek, hiszen háromesélyben 3.10-szeres pénzt kínál mieinkre, a montenegróiakra 1.55-szörös oddson lehet fogadni, a remi pedig 6.25-szörös szorzót ér. A bukik szerint 1,5 gólos favoritnak számítanak a balkániak, a gólok számának határát pedig 17,5-re lőtték be a bukmékerek.

A csütörtökön, 16:45-kor kezdődő Magyarország-Montenegró találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!

megosztom