Tenisz

Alacsonyra szabott határra húzunk overt

  • Cesc18

Maratoni hosszúságú csatát hozhat Matteo Berrettini és Feliciano López negyeddöntője Gstaadban.

Pénteken a negyeddöntős ütközetek lesznek terítéken a gstaadi salakpályás tornán, amely 120 éves múltra tekint vissza. Csodás helyen fekszik a Roy Emerson Aréna, aminek érdekessége, hogy 1050 méteren terül el. Európában sehol máshol nem játszanak ennyivel a tengerszint felett. Ezen a helyszínen így a klasszikus salakmenők mellett jól megélnek a nagy szervás játékosok is, hiszen a ritka levegőben sokkal gyorsabb a játék, mint bármelyik másik európai salakos tornán. Ezt a faktort próbáljuk kihasználni Matteo Berrettini és Feliciano López meccsén.

López igazi specialistája a magaslati tenisznek, hosszú pályafutása alatt az egyetlen salakos tornagyőzelmét azt itt Gstaadban aratta 2016-ban. Ezen kívül 2006-ban is döntőzött, illetve van egy quitói fináléja is, ami pedig 2800 méteren helyezkedik el. 

Nincs élete formájában a hispán, de még így is elverekedte magát idáig. Az első körben Federico Delbonist 6-3, 7-6-ra verte, majd a második kanyarban szetthátrányból állt fel Oriol Roca Batalla ellen.

Eddig egyszer veszítette el a szervagémjét a tornán, összesen negyedszáz ásznál jár. 

Berrettini ugyancsak impozáns statot tud felmutatni, hiszen őt még nem brékelték és mindkét meccsét habkönnyedén abszolválta.

Az olasz nagyon ráérzett a magaslati teniszre, de a rutinos spanyol ellen aligha lesz olyan könnyű dolga, mint az eddigi meccsein. 

A 22.5-ös line kifejezetten baráti, két ilyen jól szerváló játékos magaslaton vívott meccse esetében nem kérdés, hogy az over irányába érdemes menni. Ha győztesre kellene tippelnünk, akkor Berrettinit mondanánk. 

  • Játékok száma - 22.5 felett @ 1.73
  • Pontos eredmény - Berrettini 2-1 @ 3.75