Nemzetközi foci

Tényleg az Arsenal az esélyese az Atlético Madrid elleni derbinek?

Két újabb csapat is megkezdi a küzdelmet Bajnokok Kupáján, ahol eddig többször is borult a papírforma.

Az Arsenal csütörtökön kora délután visszavághat az EL-elődöntős vereségért az Atlético Madridnak, hiszen Szingapúrban a Bajnokok Kupája keretében feszül egymásnak a két együttes.

1x2    
Atlético Madrid Döntetlen Arsenal
3.00 3.20 2.02

Kicsit kevesebb, mint három hónappal azután, hogy a Matracosok megölték az Ágyúsok EL-győzelmi és BL-indulási álmait, újra összecsapnak a felek. Az eltelt idő alatt a lényegesebb változás az Arsenal háza táján történt, hiszen

Arsene Wenger 22 év szolgálat után elhagyta Londont és az új mester, Unai Emery már gőzerővel dolgozik az újjáépítésen. 

Immáron öt új játékos érkezett a csapathoz, ám az eddigi egyetlen felkészülési meccsen Wenger utolsó nagy fogása, Pierre Emerick Aubameyang brillírozott igazán, aki a Boreham Wood elleni 8-0 alkalmával mesterhármast ért el.

Nagy sajtóvisszhangot kavart a csapat német sztárjának visszavonulása a nemzetközi focitól - Emery is megszólalt az ügyben és maximális támogatásáról biztosította Özilt. "Én nagyon elégedett vagyok vele és élvezi társainak tiszteletét is.

 Minőségi játékos rengeteg tapasztalattal és biztos vagyok benne, hogy remek szezonja lesz idén.

- mondta a spanyol tréner.

Özilnek nem kell aggódnia, klubjában számítanak a szolgálataira. fotó: Arsenal Facebook

Az Atlético Madridnak ez lesz az első felkészülési meccse a 2018/19-es szezon előtt. Eddigi legnagyobb fogásuk a Monaco büszkesége, Thomas Lemar, de Antoine Griezmann szerződéshosszabbítása is komoly megnyugvást nyújtott a madridi szurkolóknak. Bár az imént említett két sztár még a vakációját tölti, ahogyan  Lucas Hernandez, Filipe Luis, Diego Costa, Koke, Diego Godín és José Giménez is még pihen, Simeone mester aligha veszi majd félvállról a párharcot és minden bizonnyal a szokásos taktikai megközelítéssel küldi hadba fiait. 

Várható kezdőcsapatok
Atlético Madrid (4-4-2): Oblak - Juanfran, Montoro, Rodríguez, Solano - Correa, Rodri, Partey, Vitolo - Vietto, Gameiro
Arsenal (4-2-1-3): Leno - Bellerin, Mustafi, Sokratis, Kolasinac - Ramsey, Elneny - Özil - Mkhitaryan, Lacazette, Aubameyang
Forrás: realsport101

Az Atléticótól tehát a szokásos masszív védekezésre épülő felfogás várható - jól szemlélteti ennek eredményességét, hogy a legutóbbi tizennégy meccséből tizenegyet lehozott kapott gól nélkül. Igaz, hogy papíron az Arsenal az esélyesebb, de ilyen oddson mi inkább a gólokban, vagyis annak hiányában látunk értéket.

 

  • Gólszám 2.5 - kevesebb @1.85    

 

[2749660] 2018-07-26 13:30:00 Atlético Madrid - Arsenalx;