Tenisz

Könnyű hétszeres pénzre mindig vevő lehet egy orosz teniszező...

  • Cesc18

Nem lepődnénk meg, ha Mihail Youzhny nem szaggatná szét magát a hazai egyetem hőse ellen az atlantai tornán.

Hétfőn Atlantában vette kezdetét az amerikai kemény pályás idény, és ahogyan arról írtunk, a hazai kedvenc John Isner a torna legnagyobb favoritja. A hórihorgas amerikai bemutatkozására még várni kell, egy másik hazai harcos, Emil Reinberg viszont érdekelt lesz kedden. Nem meglepő, ha még a legnagyobb tenisz fanatikusok sem hallottak róla, hiszen a 21 éves játékos még Challenger-szinten sem aktív, ez lesz az első egyéni meccse az ATP Touron. 

Reinberg a georgiai egyetem sztárja és már május közepén megkapta a szabadkártyát erre a versenyre.

Nagyon régóta vágytam erre, irtózatosan izgatott vagyok. Sokan jönnek majd szurkolni, rengeteg üzenetet kaptam, hogy tudok-e jegyet szerezni. Nagy lesz a tét, de próbálom élvezni.

- mondta Reinberg, aki a SEC bajnokság MVP-je volt, szóval egyetemi szinten egy nagyon komoly játékerőt képviselő teniszező. 

Az atlantai tornáról tudni kell, hogy nagy a páratartalom és a hőség, ami nem mindenkinek fekszik és nem olyan könnyű alkalmazkodni hozzá. Reinberg viszont itt edz, itt készül és az edzője szerint tökéletes fizikai állapotban van. 

Fogadás a győztesre    
Mihail Youzhny Emil Reinberg
1.08 5.50
Fogadási határidő: szerda, 01:00

Biztosan nagyon akar majd bizonyítani magának, a családjának, az egyetemének, a szurkolóinak, ami megnehezíti majd a dolgát, de a formán kívüli és sebezhető Mihail Youzhny megfelelő ellenfele lehet ahhoz, hogy megmutassa a tehetségét. 

Az orosznak ráadásul új lesz a környezet, hiszen hosszú karrierje során egyszer sem indult ezen a tornán. Már régóta nem tényező, de mostanság különösen nem megy neki, múlt héten egy kazah Challengeren két 300-on kívüli ellen szenvedett meg. 

Nem lenne váratlan, ha Youzhny nem szaggatná szét magát és könnyű hétszeres pénzért leadná a hazai harcosnak. A rendezőknek tökéletes forgatókönyv lenne. 

Nem Reinberg lenne egyébként az első, aki 1000+ ranglista helyezéssel meccset nyerne Atlantában. Két éve az 1899. helyen álló, szintén atlantai Christopher Eubanks kapott szabadkártyát, igaz, csak a selejtezőbe, de ott két meccset is nyert, majd a főtáblán is szépen muzsikált.
 

  • Game hendikep - Reinberg +6 @ 1.64
  • Szett hendikep - Reinberg +1.5 @ 3.27
  • Reinberg jut tovább @ 7.74