Vízilabda

Gyakorlatilag esélytelenek vagyunk a szerbek ellen

Az eddigi Eb-produkció alapján, már a minimális különbségű vereség is bravúr lenne a szerbek ellen a Märcz-csapattól.

Gyakorlatilag esélytelenek vagyunk a szerbek ellen. - Fotó: MTI

A botrányos csoportkör után a Hollandok ellen sikerült kiharcolnia a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a negyeddöntőt. Igen, kiharcolnia, hiszen a gyengécske hollandok ellen is kőkeményen rezgett a léc, azonban egy jó negyed elég volt, hogy ott legyünk a legjobb 8 között.

1x2    
Magyarország Döntetlen Szerbia
6.25 10.00 1.15

Továbbra sem stimmel valami a magyar csapatnál, hiszen egy újabb nyögvenyelős meccset sikerült játszani, ezúttal a hollandokkal. Lehet ezt a nagy tétre fogni, vagy akármire, de amely gárdát idegenben 7, hazai pályán 12 góllal győzöl le pár hónapja, azt egy ilyen horderejű meccsen nem így, és nem csak három találattal kellene felülmúlni.

No, de a lényeg sikerült, hiszen ott van a legjobb nyolc között a magyar férfi vízilabda-válogatott, azonban az elődöntőbe jutásért a lehető legnehezebb ellenfelet kapta Märcz Tamás alakulata, hiszen a "mumus" Szerbia jön a sorban. A szerbeket ugyan kiválóan ismerjük, mégis legutóbb 2014-ben sikerült legyőzni tétmérkőzésen, akkor a hazai rendezésű Eb-n a csoportkörben múltuk felül őket, viszont a fináléban végül mégis minket oktatott Szerbia.

"A szerb játékosok közül jó néhányat ismerünk, mivel a hetven százalékuk Magyarországon játszik. Borzasztó jó csapat, az egyik legjobb csapat a világon, a legjobb játékosképző műhelyük van, mindig is az volt és talán most egészen különleges generációjuk van. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, aki azt gondolja, hogy nem így van, az nem tudja, hogy mi a vízilabda jelenlegi helyzete. Ennek ellenére, korábban is azt mondtam, hogy nem félünk senkitől, mindenki ellen szembe tudunk menni. Talán az az egy szól jobban mellettünk, mint például egy olasz meccsen, hogy a szerbek sokkal kiszámíthatóbbak, még hogyha nagyon magas szintű vízilabdát is játszanak, mégis, kiszámíthatóbb az a típusú játék, amit elsősorban a védelemben, de akár a támadásban is csinálnak. Ennek ellenére borzasztó nehéz játszani ellenük, hiszen a világ legjobb játékosai szerepelnek náluk" - mondta a magyar csapat szövetségi kapitánya a vlv.hu-nak.

A magyar férfi válogatott Eb-csapata:
Kapusok: Nagy Viktor, Vogel Soma.
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

 

 

 

 

Ami a negyeddöntő meccs esélyeit illeti, a     is érzi, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, hiszen háromesélyben 6.25-szörös pénzt kínál mieinkre, a szerbekre mindössze 1.15-szörös oddson lehet fogadni, a remi pedig 10-szeres szorzót ér. A bukik szerint 3,5 gólos favoritnak számítanak déli szomszédaink, a gólok számának határát pedig 18,5-re lőtték be a bukmékerek.

A kedden, 17:00-kor kezdődő Magyarország-Szerbia találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!