Nemzetközi foci

"Szarul játszik évek óta" - a Bayern-vezér örül Özil visszavonulásának

  • gb1

A vb-bűnbakjaként kikiáltott Mesüt Özil vasárnap hosszú nyilatkozatban tudatta, hogy otthagyja a német válogatottat.

A 2018-as világbajnokság egyik legnagyobb meglepetése volt, hogy Németország a csoportból sem tudott továbbjutni. A címvédő pocsék szereplésének egyik kulcsfigurájaként, az enervált és lelketlen játékot mutató Özilt nevezte meg a vezetőség.

Az Arsenal középpályása a torna előtt Törökországban Erdogan államfővel találkozott, ez pedig komoly felháborodást váltott ki a németekben

- sokan a válogatottól való visszavonulását követelték. Több rasszista támadás is érte, volt olyan radikális politikus aki "kecskeb@szónak" aposztrofálta, egy másik pedig felszólította, hogy "takarodjon vissza Anatóliába" (ez az egyik nagy menekültbázis Törökországban).

A botrány azóta is nap mint nap témát szolgáltatott a sajtónak, de vasárnap Özil megtörte a csendet és hosszú közleményben reflektált az őt ért kritikákra. Fő érveit arra építette, hogy bár Németországban nőtt fel, édesanyja úgy nevelte, hogy soha ne feledje honnét jött, ezért mindig is "két szíve" volt, egy német és egy török. A továbbiakat az ő szavaival idézném:

"A bánásmód, ahogy a DFB és sokan mások viselkedtek irányomba, egyértelművé teszi számomra, hogy a továbbiakban nem szeretném a német válogatott mezét viselni. 

Úgy érzem, hogy nincs már rám szükség, és amit a 2009-es debütálásom óta tettem a csapatért, az feledésbe merült.

- írta csalódottan Özil.

A játékos idő előtti visszavonulása legalább annyira megosztóra sikerült, mint az Erdogannal való találkozás, de úgy tűnik a közvélemény és a szakma inkább pozitívan éli meg ezt, azonban nem a rasszizmus vagy a tiszteletlenség, hanem a mutatott pocsék játéka miatt.

Hoeness közel sem volt kíméletes. fotó: SpiegelA Bayern München vezére, Uli Hoeness egészen odáig ment, hogy a földig tiporta kritikájával az utóbbi időben valóban nem brillírozó középpályást.

Özil szarul játszik évek óta. Utoljára kb 2014-ben volt sikeres szerelése. Semmi mást nem csinál csak ívelve passzolgat. Most pedig ezzel a fotóval takarózva magyarázza a szar teljesítményét.

Hoeness azt is hozzátette, hogy az utóbbi években amikor a Bőrnadrágosok az Ágyúsokkal találkoztak a BL-ben, mindig Özilt támadták a bajorok. "Amikor az Arsenal ellen léptünk pályára, mindig rá játszottunk, mert tudtuk, hogy ő a csapat gyenge pontja." - forgatta meg még egyszer a kést.

Mesüt Özil 2009 óta volt a die Mannschaft tagja, 92 alkalommal bújt bele a válogatott mezébe és 23 találatot szerzett. Komoly szerepe volt a 2014-es világbajnoki címben.
Ti hogyan vélekedtek az ügyről?