Európa Liga

Egyenes út a Honvéd előtt, az Újpest pedig sztárcsapattal meccsel - oddsmustra

Papíron egy magyar csapat biztosan lesz az Európa Liga harmadik selejtezőkörében.

Elég gyászosan indult magyar szempontból a nemzetközi kupákban való szereplés, miután a selejtező párharcok első meccsét egyik együttesünk sem tudta behúzni. A visszavágókon azonban már volt ok bőven az örömre, hiszen igaz, hogy a Fradi az erősebb, ám mutatott játék alapján hasonlóan pocsék Maccabi ellen elhullott, az Újpest és a Honvéd is parádés játékkal fordította a maga javára a visszavágót.

Komoly futballünnep lesz a magyar klubfoci számára a második legrangosabb kupasorozat következő köre, hiszen egyrészt az utóbbi öt évben háromszoros Európa Liga-győztes Sevilla látogat majd a negyedik kerületbe, másrészt a Honvéd egy verhetőnek tűnő ellenféllel küzdhet meg.

El-selejtező második kör    
  1 x 2
Honvéd - Progres Niederkorn 1.45 3.90 5.75
Sevilla - Újpest 1.12 7.25 13.75

Amint azt a Tippmixpró szorzóiból is láthatjuk, a kispestiek komoly esélyt kaptak a harmadik fordulóba jutásra. Lebecsülni viszont aligha szabad a Niederkornt, amely az első fordulóban az azeri Gabalát verte ki (amely a bajnokságban a Neftcsi előtt a második helyen végzett) 2-1-es összesítéssel úgy, hogy idegenben 2-0-s sikerrel indítottak. Ráadásul láttuk, hogy a Vidi is mennyire megszenvedett a cseppnyi ország klubjával, így résen kell lenni Supka Attila fiainak.

Az Újpest ellenfele aligha szorul bemutatásra, hiszen a spanyol gárda letette már névjegyét a nemzetközi kupaporondon.

A 2014-15-16 során triplázni tudó Rojiblancos piaci értéke a Transfermarkt alapján 205 millió euró, ami majdnem 30-szorosa a lila-fehérekének (6.98M).

A negyedik kerületieknek hamar elszállt a Neftcsi elleni siker varázsa, hiszen a szezonstart egészen pocsékra sikeredett - az MTK hazai környezetben verte őket 2-0-ra. Mesterük, Nebojsa Vignjevics sem volt elragadtatva és a következőket mondta a zakót követően. 

A Neftcsi elleni győzelmet követően azt hittem, hogy a fiúk magabiztosak és motiváltak lesznek a mai összecsapáson. Ehelyett azt láttam, hogy kicsit arrogánsan játszanak, kevésbé koncentráltan, és egyáltalán nem köszön vissza a meccs előtt megbeszélt taktika

, inkább az egyéni megoldások és próbálkozások domináltak. Sajnos ezt már tapasztaltuk, ha nem csapatként futballozunk, annak mindig megvan a következménye. Bízom benne, hogy a mai találkozóból is megtanultuk a leckét, ha nem egységesen és maximális erőbedobással tesszük a dolgunk a pályán, akkor ez történhet” - mondta csalódottan a szerb tréner.

A Honvéd győzelemmel rajtolt az NB I-ben, így jobb hangulatban várják a Niederkornt és csak remélni tudjuk, hogy az lilák is összekapják magukat a csütörtöki odavágóig.

 Ki jut tovább?
Honvéd - Progres Niederkorn 1.25 4.00
Sevilla - Újpest 1.04 11.00

Közben hétfő kora délután már meg is történt a harmadik forduló sorsolása, ennek fényében esetleges továbbjutás esetén a Honvéd az orosz Ufával vagy a szlovén Domzalével, az Újpest pedig a litván Zalgiris Vilniusszal vagy a liechtensteini Vaduzzal csaphat össze a negyedik és egyben utolsó selejtezőkörbe jutásért.

Ti mit vártok a második körös párharcoktól?