Premier League

Brutálisan erős lehet a PL-újonc - ők lesznek az új Leicester City?

A Wolverhampton Wanderersnél elkezdődött a csapatépítés, méghozzá nem akármilyen nevekkel.

Hamarosan megkezdődik a Premier League 2018/19-es idénye, amelynek egyik üde színfoltja lehet a Championship tavalyi győztese, a Wolverhampton Wanderers. A Farkasoknál óriási terveket szövögetnek, hiszen nem akármilyen nevek érkeztek már eddig is, de ha Nuno Espírito Santo minden átigazolási vágya realizálódik, akár új szupercsapat is épülhet Anglia közepén.

Fotó: Yahoo

Amellett ugyanis, hogy véglegesítették például Diogo Jota (Atlético Madrid) és Léo Bonatini (Al-Hilal) szerződését, sikerült tovább erősíteniük a portugál vonalat. Kezdésnek a portugál válogatott portására, Rui Patrícióra csaptak le, amely egy csapásra rendben tette a kapuskérdést, míg a védelmet azzal a Willy Bolyval stabilizálták, aki az elmúlt szezont is a Wolvesnál töltötte. Kölcsönbe érkezett az Atlético Madrid és a Benfica korábbi támadója, Raúl Jiménez is, tovább erősítve ezzel az amúgy is pokolian jó csatársort.

A Wolverhamptonnál jelenleg az alábbi támadókból válogathatnak: Diogo Jota, Ivan Cavaleiro, Hélder Costa, Raúl Jiménez, Léo Bonatini - és akkor a fiatal játékosokról, mint Rafael Mir vagy Bright Enobakhare, még szót sem ejtettünk.

Ám Santo kerete még távolról sincs kész, a luzitán vezér állítólag a középpályát és a védelmet is erősítené, de a csatársorba is érkezhet még egy csillag. A portugál kört erősítendő ugyanis Milánóból André Silva érkezhet, akit hiába tartanak hazájában CR7-utódnak, tavaly 24 meccsen csupán 2-szer volt eredményes a Serie A-ban - ő Angliában akár újjá is születhet.

Szintén nem lesznek nyelvi nehézségei Joao Moutinhónak, aki aprópénzért, 5 millió fontért érkezik a Premier League-be a Monacótól. Moutinho mellett Vigóból érkezhet Jonny Castro, illetve a koronát az átigazolási szezonra Yerry Mina, a Barcelona középhátvédje teheti fel.

A játékosok többségénél egy nagy közös pont van, az ügynök személye, akit Jorge Mendesnek hívnak. Mendes segítségével úgy tűnik, egy igazán remek kis csapat épül Wolverhamptonban, egy amolyan mini-portugál válogatott.

A Wolverhampton lehetséges kezdőcsapata:
(3-4-2-1) Rui Patrício - Conor Coady, Yerry Mina, Willy Boly - Rúben Neves, Joao Moutinho, Jonny Castro, Barry Douglas - Diogo Jota, Ivan Cavaleiro - André Silva

Mindezen terveket látva, egyáltalán nem csoda, hogy a Wolverhamptont jelenleg a 10-11. hely körülre várják a szakértők, arról szót sem ejtve, hogy esetleg a kiesés ellen küzdhet a Wanderers. Ami a szorzókat illeti, a Farkasok bajnoki címére jobb esély van, mint a Southamptonéra vagy a Burnley-ére és nem esélytelenebbek, mint a West Ham vagy a három évvel ezelőtti csodabajnok, a Leicester City.

Vajon a Farkasok lesznek az új Rókák?

Hol végez jövőre a Wolverhampton?
Bajnok Top4 Top6 Top10 Alsó 10
301.00 41.00 13.00 2.15 1.66