Darts

Többek között sok 180-ra fogadunk - napi tippek a World Matchplayre

Nem Ian White és Max Hopp párosítása a legínycsiklandozóbb vasárnap, mégis akár ez lehet a nap meccse.

Beindul a meccsdömping a blackpooli Winter Gardensben, vasárnap már délután 14 órától megkezdődnek a küzdelmek. Összesen nyolc meccset tartalmaz a napi menü és olyan nevek mutatkoznak be, mint Gary Anderson, Rob Cross és Raymond van Barneveld. 

World Matchplay, 2. játéknap (július 22, vasárnap)   
Mérkőzések 1 2
Darren Webster-Steve Lennon 1.50 2.30
Ian White-Max Hopp 1.40 2.50
Gerwyn Price-Joe Cullen 1.80 1.80
Daryl Gurney-Steve West 1.30 2.85
Mensur Suljovic-Steve Beaton 1.22 3.40
Gary Anderson-Stephen Bunting 1.18 3.80
Rob Cross-Mervyn King 1.22 3.45
Raymond van Barneveld-Kyle Anderson 1.40 2.50

A Gerwyn Price-Joe Cullen derbit leszámítva mindenhol a kiemelt játékos a favorit, ami teljesen reális, mint ahogyan az is, hogy a 12. helyen rangsorolt walesit nem tartják esélyesebbnek. Price ugyanis nem igazán tudta még kiheverni a nem túl fényes Premier League-szereplést.

Az elmúlt öt kamerás tornáján (három European Tour és két World Series) 93 pont körül átlagolt,

ami egy topjátékostól nem túl acélos és emlékezhetünk, hogy a PL-ben is egyedüliként maradt 90-es összátlag alatt. Elmondható tehát, hogy az egész szezonban problémát jelent számára, hogy stabilan jó átlagokat dobjon, így nem csoda, hogy az utóbbi tornákon olyan játékosok verték, mint Dawson Murschell és Andy Boulton, de a csapat-vb-n sikerült kikapnia Alex Fehlmanntól is... Cullen viszont az ET-versenyeken kiegyensúlyozottan jól teljesít és bőven megvan a sansza a győzelemre egy bizonytalan Price ellen. 
 

  • Cullen jut tovább @ 1.90


Price mellett egy másik kiemelt, Ian White is bajba kerülhet Max Hopp ellen. Ugyan az angol dartsos radar alatt két Players Championship-állomáson is a legjobbnak bizonyult már 2018-ban és kamerák előtt is voltak nagyon jó meccsei, de a fiatal német rettentően veszélyes. Hopp nem kis meglepetésre még április közepén megnyerte a German Opent, olyan játékosok skalpjait vadászta le, mint Peter Wright, Rob Cross és Michael Smith. Egyre komolyabb játékerőt képvisel a német és egyre több a rutinja is, hiszen rendre kvalifikálja magát a kamerás versenyekre. Ugyan július elején a European Matchplayen egy tragikusan rossz meccset vívtak, nem gondoljuk, hogy ezt most megismétlik.

Hopp egyébként akkor 10%-os kiszállózással kapott ki, előtte viszont ötből ötször verte White-ot,

szóval fekszik neki az angol stílusa. Véleményünk szerint ez egy jó kis meccs lesz, sok 180-nal megfűszerezve. 
 

  • 180-ak száma - Több, mint 9.5 @ 1.85    
  • Hendikep - Hopp +2.5 @ 1.72
  • Legek száma - 16.5 felett @ 1.80

 

Ami a topfavoritokat illeti, Rob Crossztól magabiztos továbbjutást várunk Mervyn King ellen, azonban a -3.5-ös hendit nem merjük bevállalni. Ugyan a világbajnok angol jól hangolt a tornára, hiszen Sanghajban és Las Vegasban egyaránt döntőzött, viszont King még mindig tud kellemetlenkedni, ráadásul június végén az idei egyetlen közös meccsüket be is húzta Cross ellen. 

Gary Anderson az elmúlt két hétvégén két arcát is megmutatta, ugyanis behúzta a US Darts Masterst, Sanghajban viszont óriási meglepetésre kikapott Royden Lamtól. Kicsit kiszámíthatatlan a skót, Stephen Bunting pedig akár rágós falat is lehet. De természetesen nagyot szólna, ha Anderson ennyire korán búcsúzna.



NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Rob Cross 5.5-nél több vagy kevesebb 180-at dob?

 

A válaszokat hozzászólásban várjuk, a helyesen tippelők között pedig a torna végén gazdára talál egy Phil Taylor: Erőpróba könyv. 

 

Tippelés határidő: vasárnap, 21:00



További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet.com-ra, ahol továbbra is 19 euróért fizethetsz elő az összes tippmester összes tippjére.