NB I

Gólos fogadásokkal támadunk a nyitóforduló vasárnapi meccsein

Papíron eldőlt Fradi-Diósgyőrrel és Újpest-MTK rangadóval folytatódik az élvonal első fordulója.

Az OTP Bank Liga nyitófordulójának első napján nem volt pontosztozkodás. A nyitányon a DVSC Felcsúton győzött, majd a Videoton az újonc Kisvárdát köszöntötte négy góllal, a Mezőkövesd a második félidőben döntötte el a Paks elleni találkozót, a Honvéd pedig 3-2-re verte a Haladást. 

A magyar labdarúgó élvonal szombati játéknapja parádés, 3.5-es gólátlagot hozott

és könnyen lehet, hogy folytatódik ez a tendencia. Nézzük tehát a vasárnapi menüt.
 

Ferencváros - Diósgyőr

Az események a Groupama Arénában kezdődnek 17:30-kor, amikor is a bajnoki aranyról épphogy lemaradó Ferencváros, a másodosztályba csúszást hajszál híján megúszó Diósgyőr együttesét fogadja.

1x2    
Ferencváros Döntetlen Diósgyőr
1.30 4.95 9.25

Fontos megjegyezni, hogy a Fradi zsinórban negyedszer szaladt bele a késbe a nemzetközi kupaporond selejtezőiben, így a csalódottság biztosan ott motoszkál még a fejekben. Ennek ellenére magabiztosságot adhat, hogy tavaly kétszer fogadták a miskolciakat és 6-0-ás összesítéssel két győzelmet söpörtek be ellenük.

[2808889] 2018-07-22 17:30:00 Ferencváros - Diósgyőrx;5

A nyár során mindkét csapat háza táján volt mozgolódás, a zöld-fehéreknél Hajnal Tamás mellett a tapasztalt ikon, Gera Zoltán akasztotta szögre a cipőjét.

Szombaton érkezett a friss bejelentés, hogy Gera is csatlakozik a magyar labdarúgó-válogatott szakmai stábjához!

A második esélyt megkapó Diósgyőr idén nem akarja a szerencsére bízni a sorsát és a csapat rendkívül ambíciózusan készül a nyitómeccsre. A játékosként a Real Madridot is megjárt trénerük, Fernando Fernandes az alábbi gondolatokat fogalmazta meg a találkozó előtti sajtótájékoztatón. "Egy új szezon előtt mindenki izgatott és mindenki új lendülettel kezdi meg az évet. Tudjuk, hogy a Ferencváros az egyik legjobb és legtehetősebb magyar csapat, de nekünk is lesznek ezen a mérkőzésen lehetőségeink arra, hogy gólt lőjünk, pontot, vagy pontokat szerezzünk, ezáltal sikeresen indítsuk el az évet. Mindig ambiciózus ember voltam, de az alapvető célunk most az, hogy sokkal nyugodtabb szezonunk legyen, mint az elmúlt két évben."

Összességében elmondható, hogy hiába az újabb nemzetközi kudarc, a Videotonhoz hasonlóan a bajnokságban domináns teljesítmény várható Doll csapatától is. Ha gólzápor nem is születik, a három pontot a Groupamában tarthatják a zöld-fehérek és győzelmüket maximális három találattal egybekötve egész pofás 2.20-as szorzót csíphetünk.​

 

  • 1X2 + Gólszám 3.5 - Hazai és kevesebb @2.20    


 

[2808889] 2018-07-22 17:30:00 Ferencváros - Diósgyőrx;

Óriási fordítást hajtottak végre Litauszkiék. fotó: ujpestfc.hu

Újpest - MTK

A forduló zárómeccsén a másodosztályból frissen visszatért MTK a Szusza Ferenc Stadionban lép pályára ősi riválisa, az Újpest ellen. A párharcot mindkét oldal remek szájízzel várhatja. A hazaiak történelmi, bő harminc éve nem látott fordítást produkáltak az Európa Liga-selejtezőjében, miután az idegenbeli 3-1-es zakót otthon 4-0-lal törölték el a Neftcsi Baku ellen. Az MTK-nál sem kell nagyon magyarázni a jókedv okát, a csapat motiváltabb mint valaha, hogy az egy éves kitérő után bizonyítsa, hogy igenis helye van az élvonalban.

1x2    
Újpest Döntetlen MTK
1.90 3.35 3.85
Az örökmérleget tekintve teljesen egálra állnak a csapatok – 214 elsőosztályú meccsen 81 Újpest, 80 MTK győzelem valamint 53 döntetlen született. Párharcaik átlagban 3.4 gólt hoztak, de a gólarány is kiegyenlített, 365-360 a kék-fehérek javára.

Fontos faktor lehet, hogy a vendégek legutóbb múlt héten szombaton léptek pályára, felkészülési mérkőzésen, így sokkal kipihentebbek lesznek, mint a lila-fehérek. Csapatkapitányuk, Kanta József azonban elmondta, nem feltétlenül az ő malmunkra hajtja a vizet az, hogy az Újpest két napja játszott tétmérkőzést. "Pozitív és negatív oldala is lehet ennek. Előnyükre szolgál, hogy játékban vannak, hiszen tétmérkőzést játszani teljesen más, mint edzőmeccsen szerepelni.

Ugyanakkor fizikálisan mi lehetünk frissebbek. Szeretnénk kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, és ehhez elengedhetetlen a jó rajt.

A két együttes legutóbb a Magyar Kupában találkozott, akkor – a tavalyi szezonban – az újpestiek jutottak tovább idegenben lőtt több góllal, hiába nyerte meg a párharc visszavágóját hazai pályán az MTK.

[2808890] 2018-07-22 19:30:00 Újpest - MTK Budapestx;5

A bukmékerek ugyan a lila-fehéreket favorizálják, bár jóval kiegyenlítettebbek az esélyek, mint a kora délutáni párharcon. Vignjevics fiai előtt karrierjük egyik legnagyobb meccse tornyosul, hiszen a Sevillával mérkőznek meg majd az EL-ben, de ez nem jelenti azt, hogy a fékre lép majd a csapat. A momentumot tartani kell, mégsem vagyunk benne biztosak, hogy 100 százalékban tudnak majd koncentrálni Litauszkiék, így inkább a mindkét csapat lő gólt opciót favorizáljuk.

 

  • Mindkét csapat szerez gólt - igen @1.70    

 

 

[2808890] 2018-07-22 19:30:00 Újpest - MTK Budapestx;