NB I

Mire megy egymással a PAFC és a Loki?

megosztom

A 2018-2019-es szezon nyitómérkőzésén a Puskás Akadémia és a Debrecen feszül egymásnak a Pancho Arénában.

A bukiknál egy hajszálnyival a Puskás Akadémia az esélyesebb a nyitómeccsen. - Fotó: pfla.hu

Már az elején belecsapunk a lecsóba, hiszen az elmúlt évad ötödik helyezettje látogat a tavalyi idény hatodikjához, s egyben Magyar Kupa ezüstérmeséhez, vagyis mondhatni egy kisebb rangadóval indul az NB I 2018-2019-es szezonja.

1x2    
Puskás Akadémia Döntetlen Debrecen
2.25 3.20 3.10

A bukmékerek szerint háromesélyes meccsre van kilátás, azonban a hazaiakat hozták ki esélyesebbnek. Ebben pedig igazából nincs semmi meglepő, hiszen a két gárda az elmúlt idényben ötször találkozott egymással, s Felcsúton a bajnokságban gól nélküli remit hoztak össze, míg a Magyar Kupában 4-0-ra tudott nyerni a Puskás Akadémia.

Azóta jó pár dolog változott a klubok háza táján, a hazaik edzőt cseréltek, Pintér Attila helyét Benczés Miklós vette át, aki meg is kezdte a klub "magyarosítását". A nyáron mindössze egy (!) légióst (Bacsana Arabuli érkezett Balmazújvárosról) igazolt a klub, holott egy évvel korábban 11 (!) külföldit szerződtetett a PFLA, mindemellett öt külföldi el is hagyta Felcsútot. Érkező oldalon Szolnoki Roland és Kiss Tamás neve csenghet jól.

A Benczés-csapat összességében jól teljesített a felkészülési időszakban, hiszen csak az NK Aluminijtól kapott ki, míg a Komárnót, a Voluntarit vagy a Proleter csapatát legyőzték, igaz, a bajnoki főpróbán gól nélküli remire futotta a Puskás erejéből a Gorica ellen. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy a felcsúti csapat meccsei abszolút nem a gólokról szóltak, hiszen a szlovák gárda elleni 4-2-t leszámítva a maradék négy meccsen hármat lőtt, s kettőt kapott a gárda.

[2808888] 2018-07-21 17:00:00 Puskás Akadémia - Debrecenx;5

Ami a vendégeket illeti, a Lokinál sem volt nagy mozgás a nyáron. Az egyik legnagyobb magyar tehetségnek kikiáltott Sós Bence a Vidihez távozott, Tisza Tibor abbahagyta, míg Justin Mengolo és Danilo Szekulics is odébb állt. Érkező oldalon Bódi Ádám végleges leigazolását, Ezequiel Calvente, Erik Cikos, Haris Attila, Szécsi Márk és Albion Avdijaj érkezését érdemes megemlíteni. Viszont nem árt tisztában lenni azzal a ténnyel is Debrecenben, hogy a tavalyi szezon legeredményesebbnek bizonyuló Loki játékosa, a 12 gólos Haris Tabakovic keresztszalag-szakadást szenvedett a felkészülés kellős közepén, rá pedig hónapokig nem számíthat Herczeg András vezetőedző.

A DVSC is öt edzőmeccset játszott a holtszezonban, s egyet sem veszített el, hármat is behúzott ezek közül. Igaz, csak egy élvonalbeli gárdával találkozott, méghozzá az NB I újoncával, a Kisvárdával, amely meccsen gól nélküli remire voltak jók a piros-fehérek. Az élvonaltól elbúcsúzó Balmazújvárossal 2-2-t játszott a Loki, míg az UTA Aradot 1-0-ra, a Vácot 2-1-re a Nyíregyházát pedig 2-0-ra győzte le.

A vendégek eredményeiből is kitűnik, hogy ők sem sziporkáztak a nyáron, s ha mindehhez hozzátesszük azt, hogy az évad első tétmeccsére készülnek a felek, amikor is még egyik gárda játéka sem lesz tökéletes, érdemes lehet az "underbe" fektetni. Főleg úgy, hogy a felek eddig négy bajnoki meccset játszottak a Puskás Akadémia pályaválasztásával, s ezeken rendre kevesebb, mint 2,5 gól született, sőt ezek közül mindössze egyen volt egynél több találat.

  • Tipp: Kevesebb, mint 2,5 gól @ 1.85    
[2808888] 2018-07-21 17:00:00 Puskás Akadémia - Debrecenx;

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, míg az állami irodában élőben is lehet fogadni a meccsre!

megosztom