NB I

Akkor most bombázzuk a Kisvárdát?!

A Vidi a Dudelange együttesével is megszenvedett, a Kisvárda pedig kétszer olyan erős, mint a luxemburgi bajnok.

A Kisvárda meglepheti a Vidit. - Fotó: Archív

Története első NB I-es bajnoki mérkőzésére készül a Kisvárda, amely csapatra nem vár egyszerű feladat, hiszen a bajnoki címvédő MOL Vidi FC-hez látogat szombat este. Azonban a Vidi eddigi Bajnokok Ligája-szereplése alapján bőven van okuk a bizakodásra a szabolcsiaknak.

1x2    
MOL Vidi FC Döntetlen Kisvárda
1.25 5.50 10.00

Merthogy a vendégcsapat hiába újonc, a nyáron úgy feltuningolta keretét, hogy a Transfermarkt portál szerint a negyedik legerősebb az NB I idei kiírásában 6,90 millió euróval (jelzésképp a luxemburgi Dudelange kerete az oldal szerint mindössze 3 millió eurót ér). Viszont azzal is tisztában kell lenni, hogy Kondás Elemér 10 olyan légióst szerződtetett, akikért nem kellett fizetni, szabadon igazolhatóak voltak, vagyis korábbi klubjuk nem ragaszkodott hozzájuk.

Ettől függetlenül erős lett a szabolcsi csapat, de mondhatni sötét ló, amit a felkészülési találkozói is alátámasztanak, hiszen a Kassát és a Diósgyőrt ugyan legyőzte, viszont a Debrecennel és a Voliny Luckkal gól nélküli remit játszott, míg a főpróbán 2-1-re kikapott a megyei rivális, NB II-ben szereplő Nyíregyházától.

Nehéz megmondani tehát perpillanat, hogy mi is várható a Kondás-csapattól, de mivel a gárda első számú célja a bennmaradás, így borítékolható, hogy biztonsági focit játszik majd a Kisvárda Felcsúton, ebben pedig könnyedén beletörhet a Vidi bicskája.

Merthogy a székesfehérvári csapat, ha óriási mázlival is, de továbbjutott a Bajnokok Ligájában, szerdán pedig már a bolgár kirakatcsapat, a Ludogorec otthonában van jelenése a gárdának a legrangosabb európai kupasorozatban. Ennek köszönhetően pedig biztos, hogy Marko Nikolics nem a legjobbjait küldi pályára, de ha mégis így tenne, akkor sem kellene kardjukba dőlnie a kisvárdaiaknak, hiszen láthattuk, hogy a luxemburgi gárda ellen is, hogy szenvedett a Vidi.

Mindemellett fontos kiemelni, hogy a piros-kék alakulat legutóbb a 2014-2015-ös szezont indította győzelemmel, akkor 3-0-ra verte a Pápát, majd 1-0-ra kikapott a Honvéd otthonában, a 2016-2017-es szezonban a Diósgyőr vitte el mind a három pontot Felcsútról, míg tavaly óriási meglepetésre, a története első NB I-es meccsét játszó Balmazújváros ért el 1-1-es remit a Pancho Arénában.

Összességében tehát a Vidinek az egyik szeme már a BL-meccsen lesz, a másik meg nem biztos, hogy elég arra, hogy a vélhetően roppant elszánt, s motivált, története első élvonalbeli ütközetére készülő gárdát legyőzze. Egyébként is, a fehérváriaknak hiába vannak klasszis játékosai magyar szinten, a jól tömörülő csapatok ellen nem igazán szokott menni számukra, már pedig borítékolható, hogy Kondás mester milyen harcmodorban küldi pályára övéit. Így pedig a vendégekben látunk érték, méghozzá egy jól megtámogatott hendikeppel.

  • Tipp: Kisvárda +2 (európai hendikep) @ 1.90    
[2808892] 2018-07-21 20:15:00 Videoton FC - Varda SEx;

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, míg a    -n élőben is lehet fogadni a meccsre!