Vízilabda

Orbitális pofon után kell felállnia a padlóról a magyar válogatottnak

Az olaszok elleni hétgólos (!) vereséget követően Németországgal játszik a Märcz-csapat. A tét a csoport második helye.

A németek ellen a csoport második helye a tét pénteken. - Fotó: MTI

A grúzok elleni nyögvenyelős sikert követően irgalmatlan pofonba nézett bele a magyar férfi vízilabda-válogatott, hiszen a csoportrangadón 12-5-re kapott ki Olaszországtól. Pénteken a németek ellen ugranak a medencébe a mieink, amikor is csak és kizárólag a jó játék, illetve a magabiztos győzelem az egyetlen elfogadható eredmény a csapattól, ami második helyet érne.

1x2    
Magyarország Döntetlen Németország
1.05 12.00 10.00

Borzalmasan, rémálomszerűen kezdett válogatottunk a szerdai csoportrangadón, hiszen az olaszok nyolc perc játék után 5-0-ra (!) húztak el. Mindezt pedig sikerült tovább tetézni, hiszen ellenfelünk rögtön gólt szerzett a második játékrészben, így hat volt a felek közt a különbség. Ezt követően úgy tűnt, hogy talpra állt válogatottunk, mivel a nagyszünetre 4-7-re jött fel, avagy felcsillant a remény, ám a harmadik és a negyedik negyedben mindössze egy gólt lőttünk, cserébe ötöt kaptunk, így végül hétgólos vereséget szenvedtünk.

"Mindenkinek magába kell néznie, és ki kell javítani először is a saját maga hibáit, mert csak úgy tudunk előrelépni, hogyha mindenki egy picivel koncentráltabban ugrik majd vízbe pénteken. Azt pedig mondanom sem kell, hogy a következő mérkőzés, a németek ellen egy kötelező meccs, muszáj győznünk, meg se fordulhat senki fejében, hogy nem nyerünk" - mondta Jansik Dávid, a magyar válogatott játékosa az M4 Sportnak.

Papíron nem is kellene, hogy a német válogatott gondot okozzon a mieink számára, hiszen egyértelműen jobbak vagyunk náluk, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a július eleji, németországi tornán 15-12-re vertük őket.

A siker tehát kötelező pénteken, mert csak ez esetben lesz meg a csoport második helye, igaz, így a nehezebb ágra kerül válogatottunk, hiszen amennyiben nyerünk, s túljutunk a C jelű négyes harmadikján vasárnap - vélhetően a hollandokon -, akkor a negyeddöntőben az olimpiai bajnok szerb együttessel találkoznak majd a mieink.

A magyar férfi válogatott Eb-csapata:
Kapusok: Nagy Viktor, Vogel Soma.
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

Ami a pénteki meccs esélyeit illeti, a     szerint egyértelműen a magyar csapat a favorit, olyannyira, hogy háromesélyben mindössze 1.05-szörös pénzt kínál mieinkre, a németekre 10-szeres oddson lehet fogadni, a remi pedig 12-szeres szorzót ér. A bukik szerint 5,5 gólos favoritnak számít a Märcz-alakulat, a gólok számának határát pedig 18,5-re lőtték be a bukmékerek.

A pénteken 12:30-kor kezdődő Magyarország-Németország találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!