Tenisz

Olasz és francia játékossal profitálnánk

  • Cesc18

Pénteken egy bastadi és egy newporti negyeddöntőt néztünk ki, ahol egyaránt a favorit teniszezőnek szavazunk bizalmat.

Azt nem lehet mondani, hogy Wimbledon után papírforma eredmények születnének az éppen zajló tenisztornákon, leszámítva talán a bastadi 250-es viadalt, ahol a top 5 kiemeltből még négy versenyben van. Ugyanakkor éppen az 1. kiemelt esett ki, de a címvédő David Ferrernek is csomagolnia kellett. A legmagasabban rangsorolt Diego Schwartzmant egyébként Simone Bolelli ütötte ki, aki nagyon jó formát mutat 2018-ban.

Az olasz Schwartzman mellett Roberto Carballes Baenát is elintézte, szóval két jó salakos játékost vert, a selejtezőben pedig tükörsimán vette az akadályokat.

Ugyan Bolelli jelenleg csak a 153. helyen áll a világranglistán, de volt 600-on kívül is, miután 2016-ban hét hónapot hagyott ki. 

Az itáliaira a negyeddöntőben Henri Laaksonen vár, aki talán az eddigi legkönnyebb ellenfele lesz, ugyanakkor nagy hiba lenne Bolellitől ha félvállról venné. A svájci egyébként szerencsés vesztesként jutott el idáig, de sem Juan Londero, sem pedig Matteo Berrettini nem képvisel olyan játékerőt, mint az olasz. Ha nem is simán, de Bolelli továbbjutását várjuk, aki idén salakon favoritként 23-ból 19 meccsét behúzta. 

Newportban igen komoly meglepetések szemtanúi lehettünk a héten, elég beszédes, hogy az egyik elődöntőben Tim Smyczek és Ramkumar Ramanathan feszül majd egymásnak. A másik ágon Adrian Mannarino és Steve Johnson elődöntője lenne a papírforma, de utóbbiban nem bízunk. A francia viszont nagyon elemében van idén füvön és talán itt jön el nála az áttörés és öt elveszített ATP-döntő után végre tornát tud nyerni. 

Ennek megvalósítása érdekében a nyolc között Marcel Granollerst kell leküzdenie. A spanyol abszolút meglepetésre jutott el idáig, hiszen nem számít meghatározó füves pályás játékosnak és egyébként is visszaesett a teljesítménye az elmúlt másfél évben. 

Mannarinónak hoznia kellene ezt a meccset, sokkal jobb füvön, az önbizalma pedig igen komoly lehet az elmúlt hetek eredményei alapján. 

hatharom.com
Simone Bolelli-Henri Laaksonen Bolelli
Adrian Mannarino-Marcel Granoller Mannarino
@ 1.82
Fogadási határidő: 15:00