NB I

Megéri a Fradira vagy a Vidire fogadni? - oddsok az 1. fordulóra

Lássuk milyen oddsokkal fogadható a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2018-2019-es szezonjának első fordulója!

Megéri az FTC-re fogadni a hétvégén? - Fotó: fradi.hu

A hétvégén elrajtol a 2018-2019-es magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, aminek apropóján górcső alá vettük az első forduló szorzóit. A címvédő Videoton az újonc Kisvárdát fogadja, az ezüstérmes Fradi a Diósgyőrt, míg a bronzérmes Újpest a másik feljutót, az MTK-t látja vendégül.

   
  1 x 2
Puskás Akadémia - Debrecen 2.25 3.20 3.10
Mezőkövesd-Paks 2.30 3.20 3.00
Honvéd-Haladás 1.80 3.50 4.20
Vidi-Kisvárda 1.25 5.50 10.00
FTC-Diósgyőr 1.30 4.95 9.25
Újpest-MTK 1.90 3.35 3.85

Kezdjük a sort a címvédő Vidi meccsével. A piros-kékek roppant mód megszenvedtek a luxemburgi bajnokkal a Bajnokok Ligájában, s jövő héten már Bulgáriában van jelenése Marko Nikolics együttesének. Mindemellett a fehérváriak nem számítanak jól rajtolónak, így a fennállása első NB I-es mérkőzésére készülő, nyáron alaposan feltuningolt Kisvárda, akár meglepetést is okozhat a nyitófordulóban.

A Ferencváros egyedüli magyar csapatként nem élte túl az első fordulót a nemzetközi kupákban, ráadásul a zöld-fehérek csak a szerencséjüknek, illetve Dibusz Dénesnek köszönhették, hogy nem kaptak hatalmas verést Izraelben. Noha profi játékosok alkotják a IX. kerületiek keretét, az ilyen meccsek után mindig nehéz pályára lépni. Ezt használhatja ki a Diósgyőr, amely felszabadultan léphet pályára a Groupama Arénában, hiszen a tavalyi szezonból kiindulva abszolút nincs veszítenivalója.

Az Újpestnek sikerült felállnia a padlóról, és az azerbajdzsáni sokkot követően a visszavágón 4-0-ra verte a Neftci Baku együttesét, s jutott be az EL második fordulójába, ahol a Sevilla vár a csapatra. A csütörtöki meccs, illetve a spanyolok elleni mérkőzés olyan lökést adhat a lila-fehéreknek, hogy lendületből hozhatják le az újonc MTK elleni meccset vasárnap. Persze ehhez a vendégeknek is lesz egy-két szavuk, akik azért megerősödtek a nyári szünetben.

A Honvéd a macedóniai vereséget követően a Bozsik Stadionban könnyedén két vállra fektette a Rabotnicski csapatát, vagyis jó előjelekkel várja Supka Attila együttese a bajnoki rajtot. A kispestiek ellenfele az a Haladás lesz, amely elveszítette a legutóbbi két idény házi gólkirályát, helyére pedig azt a Priskin Tamást igazolta le, aki 2018-ban tétmérkőzésen nem tudott gólt lőni, ráadásul a felek utolsó három meccsét a fővárosban rendre a Honvéd nyerte.

A tavalyi ötödik helyezett Debrecen az előző szezon hatodikjához, vagyis a Puskás Akadémiához lesz hivatalos, avagy az első forduló rangadóját a Pancho Arénában rendezik. A bukik szerint a felcsúti csapat a meccs esélyese, azonban a PAFC még egyszer sem győzte le bajnoki meccsen a Lokit hazai pályán. Ugyanakkor jó esélye van a sikerre a sárga-kékeknek, hiszen a vendégek tavalyi házi gólkirálya, Haris Tabakovic olyan komoly sérülést szenvedett, hogy hónapokig nem számíthat rá Herczeg András mester.

Egy alsóházi derbi is terítékre kerül a nyitófordulóban, nevezetesen a Mezőkövesd-Paks ütközet. A meccs óriási téttel bír, hiszen ezen fordulót követően mindkét fél igen erős ellenfelekkel játszik, vagyis könnyen lehet, hogy amely gárda kikap a rajton, az beragad. A vendégek gyengültek a holtszezonban, a hazaiak picit erősödtek, de a felek legutóbbi borsodi meccsén a Paks tudott nyerni.

Mit gondoltok, melyik meccsre éri meg fogadni az NB I első fordulójában?

A hatharom.com a hétvégén a Puskás Akadémia-Debrecen, a Vidi-Kisvárda, a Ferencváros-Diósgyőr és az Újpest-MTK mérkőzésre is előzetessel készül!

2018-07-21;212
2018-07-22;212