Európa Liga

Kőkemény visszavágó vár a Fradira Izraelben

Ezúttal sem a Ferencváros az esélyes, a bukik háromszoros pénzt fizetnének ki a zöld-fehérek továbbjutása esetén.

Kőkemény meccsre számíthatnak Lanzafameék Izraelben. - Fotó: fradi.hu

Sajnos nem jött össze az igazi bravúr a Ferencváros együttesének az Európa Liga első selejtezőkörének odavágóján, hiszen a 91. percben bekapott gólnak köszönhetően 1-1-re végzett a Maccabi Tel-Aviv együttesével, így borzasztóan nehéz visszavágóra számíthat.

1x2    
Maccabi Tel-Aviv Döntetlen Ferencváros
1.65 3.45 4.55

Az első negyvenöt perc felejthetőre sikeredett a két csapat első meccsén a Groupama Arénában, azonban a második félidő már sokkal jobb volt. Sztefan Szpirovszki révén az FTC szerezte meg a vezetést, majd megpróbálta benyomni a kapuja elé a Maccabit, de az izraeliek jól állták a sarat, sőt Dibusz Dénesnek többször is védenie kellett, hogy ne egyenlítsenek a vendégek. A hajrában a Fradi kontratámadásokra rendezkedett be, mivel az izraeliek feljebb tolták a védekezésüket, hiszen mindent meg akartak tenni annak érdekében, hogy betaláljanak. Ez pedig sajnos össze is jött, egy roppant balszerencsés góllal - Miha Blazic testén pattant meg úgy a labda, hogy Dibusznak esélye sem volt a hárításra - egyenlített a Maccabi, aminek köszönhetően jó helyzetből várhatja a visszavágót.

"Jól játszottunk hazai pályán, stabilan védekeztünk, alig engedtünk lehetőséget az ellenfélnek. Támadásban egy-két jobb utolsó passz hiányzott, és akkor jobb eredményt érhettünk volna el. Hasonló mérkőzésre számítok a visszavágón is, de remélem, hogy ezúttal hátul lehozzuk a teljes meccset gól nélkül, egyszer-kétszer pedig betalálunk a Maccabi kapujába" - nyilatkozta Leandro de Almeida, a zöld-fehérek védője a fradi.hu-nak.

Thomas Doll már akkor is elégedett lenne csapatával, ha valamilyen úton-módon kiharcolná csapata a továbbjutást (erre a fogadási lehetőségre 2.95-szörös pénzt kínál a    ), ami az első meccs alapján benne van a pakliban, ám az biztos, hogy a Fraditól több kell házon kívül, mint, amit hazai pályán mutatott. Mivel a Maccabinak jól megy otthoni környezetében, hiszen az FTC-vel hasonló képességű csapatokkal "el szokott bánni", de például a tavalyi szezonban gól nélküli remit hozott össze a Villarreal ellen az EL-csoportkörében (sőt idegenben le is gyűrte a spanyol csapatot).

A 0-0 az izraelieknek ezúttal elegendő lenne az üdvösséghez, de véleményünk szerint - az első meccs alapján - a Fradinak minden esélye megvan ahhoz, hogy idegenben is betaláljon és akár kiharcolja a továbbjutást, ám az oddsok alapján ez erősen a bravúr kategóriájába tartozna.

  • Tipp: Vendégcsapat góljainak száma 0,5 felett @ 1.60    
[2790362] 2018-07-19 19:00:00 Maccabi Tel Aviv - Ferencvárosx;

A mérkőzést a Duna World élőben közvetíti, míg a    -n élőben is lehet fogadni a meccsre!