Európa Liga

Dupla pénzért nyeretjük az Újpestet, de a továbbjutáshoz bravúr kéne

A lila-fehérek játékosai kiakadtak az azeri kiruccanás körülményein, de itthon bosszút állhatnak a bakui gárdán.

Nagyék bevonulása idegenben. fotó: újpestfc.hu

Az Újpest az Európa-Liga-selejtező első körének visszavágóján csütörtökön 21 órától az azeri Neftcsi Baku gárdájával csap össze a Szusza Ferenc Stadion gyepén. Az odavágó távolról sem alakult fényesen, ám ennek jóval komplexebb okai voltak, mint az első blikkre tűnhet - közel sem csak Pajovic bakijai miatt úszott el a vállalhatóbb végeredmény.

1x2    
Újpest Döntetlen Neftcsi Baku
2.10 3.20 3.10

A bakui találkozó gyors újpesti góllal indult: Zsótér balról érkező beadását Nagy kapásból, kilenc méterről lőtte a kapuba. A lassan csordogáló mérkőzésbe az azeriek egyenlítő találata hozott lendületet: Pajovic ütötte ki rossz helyre a labdát egy távoli lövés után, a hazaiak francia csatára, Dabo pedig közelről nem hibázott.  Pajovic újra hibázott, ezúttal az ellenfélnek rúgta ki laposan a labdát, Dabo pedig 16 méterről eltekert mellette, a kapus elvetődni sem tudott. A hajrában a csereként beállt Mahmudov a kimozduló kapus fölött laza bokamozdulattal a hálóba emelt, így az Újpest 3-1-es hátránnyal várhatja a jövő csütörtöki visszavágót.

A Neftcsi tavaly nem indulhatott az európai kupaporondon, 2016-ban az EL második selejtezőköréig jutott, ahol a macedón Shkendija állította meg (0-0, 1-0). Az Újpestnek majdnem tíz évet kellett várnia a kupaindulásra - legutóbb 2009-ben a bukaresti FCSB ellen léptek pályára és estek ki a EL-selejtezőkör első szakaszában.

A kudarc okairól Litauszki Róbert csapatkapitány rendkívül kritikus fennhangon a következőket mondta a Nemzeti Sportnak. "Az itteni vezetők hibát hibára halmoztak, és csak azzal foglalkoztak, hogy minél olcsóbban kihozzák ezt az utazást. Késve érkeztünk, így nem tudtunk edzeni a meccs előtti napon, nem tudtuk kipróbálni a gyepet és a labdát sem. A szervezettségnek nyoma sem volt az egész túrán, a menedzsment csődöt mondott. Megteszünk mindent, ami tőlünk telik, mert 

nem verhetetlen csapat a Neftcsi, annak ellenére, hogy a költségvetése a miénk többszöröse. Továbbra is megvan bennünk a becsvágy, szeretnénk továbbjutni.

 - mondta a rutinos védő.

A bosszúvágy tehát masszívan éghet az újpestiekben és végre ideális körülmények között mérettethetik meg magukat az azeri csapattal. A lilák mestere, Nebojsa Vignjevic a következőket mondta a klub honlapjának. „Már a meccs előtt tudtuk, hogy a Neftci csapata egy minőségi játékosokból álló egység, azzal is tisztában voltunk, hogy ilyen szinteken sokkal tapasztaltabb labdarúgókkal rendelkeznek, mint a mi együttesünk. Mindennek ellenére, úgy gondoljuk, hogy a Neftci nem verhetetlen csapat.

A probléma ott volt, hogy 4 hét kihagyás után a játékosaim nem álltak készen egy ilyen mérkőzésre, valamint két meghatározó labdarúgónk nem tudott ma pályára lépni, ők nagyon hiányoztak a keretből.

A visszavágó sem ígérkezik diadalmenetnek, de mint láthattuk, a zakó ellenére pozitív hangulatban várják a lilák a csütörtöki párharcot. A bukmékerek persze a továbbjutásukra aligha látnak reális esélyt, jól mutatja ezt, hogy a    4.05-ös oddson kínálja ezt az opciót, míg a bakui csapat második körbe kerülése csak 1.16-ot fizet. Háromesélyes viszonylatban azonban a már hazaiak felé billen a mérleg nyelve, akiknek az is komoly inspirációt adhat, hogy a Honvéd és a Vidi is győzelemmel hozta le a európai kupavisszavágóját. Mi is úgy véljük, hogy összejöhet Nagyék győzelme és egyben egy nyílt sisakos összecsapáson a gólszám ismét elérheti a hármat. 
 

  • Újpest nyer @2.10    
     
  • Gólszám 2.5 fölött @1.85    


Szerintetek továbbjuthat az Újpest? 
 

[2790352] 2018-07-19 21:00:00 Újpest - FK Neftchix;