Európa Liga

Csatár nélkül nehéz dolga lesz a Honvédnak

A kispestiek hátrányból várják a Rabotnicki elleni visszavágót, ám az eredmény egyáltalán nem reménytelen.

Fotó: Jocha Press

A gyenge játék gyenge eredményt hozott a Budapest Honvéd számára az Európa Liga-selejtező 1. fordulójának odavágóján Szkopjéban. A Rabotnicki ellen elszenvedett 2-1-es vereség azt jelenti, itthon Supka Attila gárdájának nyernie kell a macedón riválissal szemben, amely látva a jelenlegi helyzetet, távolról sem lesz egyszerű feladat.

1x2    
Honvéd Döntetlen Rabotnicki
1.70 3.30 4.55

"Sokkal nagyobb koncentrációra és sokkal pontosabb játékra van szükség ahhoz, hogy továbbjuthassunk. Megvan a sanszunk rá, hogy megnyerjük hazai pályán a mérkőzést, ehhez gólt, gólokat kell lőnünk, és természetesen a védekezésünket stabilizálni kell, nem szabad gólt kapnunk" - összegzi röviden a feladatokat Supka Attila a klub honlapján.

Az egyik legkardinálisabb kérdés valóban az lehet, hogy betalál-e Budapesten is a Rabotnicki, hiszen egyetlen idegenbeli találatra minimum két góllal kell válaszolniuk Gróféknak (és még ez esetben is csak túlórára lenne jó a magyar csapat), amely látva a jelenlegi csatárhelyzetet, közel sem egyszerű feladat.

Eppel és Lanzafame hiányában ugyanis a kispestieknél elfogyott a támadó, márpedig Nagy Gergő és Vadócz Krisztián is azt emelte ki a keddi visszavágót megelőzően, hogy ezúttal kezdeményezniük kell majd és nem lehetnek partnerek abban, hogy a Rabotnicki 0-0-ra játsszon.

A bukmékerek jelenleg igen 50-50-re adják a két csapat továbbjutását, amelyben akár értéket is találhatunk. Egyrészt a magyar csapatnak támadnia kell, amellyel már az első mérkőzésen is akadtak problémák, másrészt a kinyíló kispestieket könnyedén meglephetik a harcos macedónok 1-2 góllal, ami a továbbjutást is eldöntheti.

Ne feledjük el, hogy a mérkőzést ráadásul zárt kapuk mögött rendezik, így a hazai pálya előnye kevésbé lesz jelen, miként talán annak sem feltétlenül kell örülnünk, hogy román játékvezető fújja majd a sípot a Bozsik Stadionban.

Összességében úgy véljük, a párharc esélyese innentől fogva már a szkopjei csapat, és szerintünk betalálnak legalább egyszer Budapesten is, amelyre már nem lesz elég válasza a két évvel ezelőtti bajnokcsapatnak.

hatharom.com
Rabotnicki jut tovább
@1.75
[2790271] 2018-07-17 18:00:00 Honvéd - Rabotnickix;